avatar

Les imatges de l’incendi de l’Empordà

Aquests dies, tots plegats estem enganxats al Twitter, la ràdio o el 3/24, seguint les evolucions dels incendis de l’Empordà, una desgràcia que ja s’ha cobrat quatre vides, i que ens deixa amb el cor encongit pel seu abast i la seva virulència, si bé hem pogut veure també com ha fet despertar una magnífica onada de solidaritat a nivell del país.

L’article d’avui el volem dedicar als fotògrafs, professionals, aficionats o sobrevinguts, gràcies als quals hem pogut veure unes imatges torbadores, però que ens ajuden a entendre què és realment un incendi forestal. És per això que volem recomanar-vos diverses galeries fotogràfiques:

 • En primer lloc, us enllacem a les galeries del diari Nació Digital. D’aquestes, val la pena observar les imatges del fotògraf Jordi Borràs, desplaçat a l’Empordà des de la primera nit de l’incendi. Són, de moment, aquestes quatre: 1, 2, 3 i 4.
 • En segon lloc, us enllacem a les galeries del diari Ara. Malauradament, en desconeixem l’autor o autors, si bé segurament algunes d’elles són de la fotògrafa Cèlia Atset.
 • En tercer lloc, us recomanem aquesta galeria de la web de la BBC, amb imatges de l’agència France Press (possiblement de Lluís Gener, fotògraf que es troba a la zona).
 • Pel que fa a imatges enviades pels usuaris, podeu veure la galeria del 3/24 aquí, la del diari El Punt Avui aquí i la de La Vanguardia aquí.
 • Finalment, us enllacem a la notícia que porta per il·lustració la imatge que encapçala aquest article, i que va ser feta pel fotoperiodista Lluís Serrat.

Si voleu compartir alguna galeria o algun enllaç més, endavant! Podeu afegir-los als comentaris.

No volem acabar l’article sense agrair l’esforç que duen a terme els bombers, els voluntaris de les ADF, els voluntaris dels espais adaptats com a albergs i totes aquelles persones que, d’una manera o altra, contribueixen, o bé a lluitar contra el foc, o bé a alleugerir el drama de les víctimes. I des d’aquí fem arribar també una abraçada ben forta a tots els empordanesos, que veuen com el foc els ennegreix el seu país petit.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris5 comentaris a “Les imatges de l’incendi de l’Empordà”

 1. I al facebook també podem veure les fotos de dos amics d’EF de l’Empordà:
  <a href="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151128111043035&set=a.10151128110788035.493912.604853034&type=1&theater&quot; la Marta Cullell i d’en Sirius

 2. Les millors fotos que he vist d’aquest desastre són les del nostre company Sirius FB.

 3. Impressionants imatges que fan pensar en les increïbles conseqüències d’unes imprudències. Jo recomano veure les imatges d’un dels nostres membres, Antoni (Sirius) que he vist en FB http://www.facebook.com/Antoni.Sirius#!/media/set/?set=a.3712798532328.2142147.1046592494&type=3

 4. Oppss! Perdó, no havia vist el comentari de Miquel!

 5. Un article fantàstic Jordi i molta gent deu haver pensat el mateix, doncs es visites han pujat fins el doble del que ve siguen normal per aquesta època.