avatar

El concurs de fotografia científica Eureka

Cada any des de 2007 l’ Australian Museum i la revista New Scientist convoquen els premis de fotografia científica Eureka. Generosament dotat, aquest concurs fotogràfic té com objectius estimular i recompensar l’esforç en investigació, la innovació científica i la difusió de la Ciència i els seus avenços. Atenent a aquests objectius, els premis es concedeixen a les imatges fotogràfiques científiques més notables i singulars.

Gamba mantis, per Gary Cranitch

Les fotografies presentades poden mostrar diversos aspectes de l’activitat científica i els camps en els que s’aplica, abastant els terrenys de les ciències naturals, la física o les ciències de la vida, com poden ser la preservació mediambiental i de la bio diversitat, la medicina, l’astronomia, la tecnologia de la informació, la innovació tecnològica, la salut, així com l’impacte social i econòmic de la feina dels científics.

Neurona amb la malaltia d'Alzheimer per Linnea-Rundgren

Dissortadament, aquest concurs està reservat als ciutadans i residents a Austràlia. De totes maneres, que no es pugui participar no vol dir que no tinguem la possibilitat de gaudir de les extraordinàries fotografies presentades a concurs.

Insecte pal eclosionant al Zoo de Melbourne per Rohan Cleave

Us convido doncs a fer un cop d’ull a la galeria de les 10 fotografies seleccionades pel 2012 i descobrir, foto a foto, els secrets d’universos que la major part de nosaltres dificilment tindríem l’oportunitat de conèixer. Si amb això no quedeu contents, també podeu veure les imatges de l’edició de l’any 2011 i de l’any 2010.

Espero que aquestes imatges sorprenents i fascinants us ajudin a preparar-vos per tornar a la vida real el proper primer de setembre. Em sembla que aquest any en necessitarem molts, d’ànims!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.