avatar

Els veremadors: un fotoreportatge de Paul Turounet

Avui volem presentar-vos un fotògraf nordamericà, exactament californià, nascut el 1962. L’hem descobert gràcies a un reportatge que va dur a terme el 1988, fotografiant les precàries condicions que vivien els immigrants mexicans que es desplaçaven fins a California per dur-hi a terme la verema.

Vivien sota ponts de l’autopista, i es banyaven al riu. Tot i això, aquest fotògraf, Paul Turounet, defugí la típica imatge de gent amb mirada trista, i els retratà alegres i somrients, o bé senzillament amb fisonomia normal, com si tot plegat fos la cosa més habitual del món. Aquest reportatge, “Los Vendimiadores”, el podeu veure en aquest enllaç.

Ara bé, a partir d’aquí, i fent una ullada a la seva web, hi hem trobat altres reportatges molt interessants, tots caracteritzats per basar-se en una mirada molt equilibrada, però aplicada a realitats especialment significatives. Així, per exemple, el reportatge “Cancer Alley” està dedicat a una zona de Louisiana, on els abocaments tòxics, duts a terme durant molts i molts anys, han contaminat prou el país com perquè s’hagi guanyat aquest sobrenom. La gràcia del reportatge, però, és que inclou escenes de la vida quotidiana dels seus habitants, on no es percep res que pugui fer pensar en el problema que viu aquell país.

O, també, val la pena fer una ullada a l’exposició “Estamos buscando a“, que recull diversos formats i que aborda d’una manera molt creativa el drama dels immigrants a la frontera entre Mèxic i els EUA, amb muntatges de retrats d’immigrants penjats de les tanques de la frontera, o fotografies dels objectes trobats en la zona fronterera al costat d’imatges de caire més fotoperiodístic.

Val la pena fer una ullada a la seva web, que trobareu aquí.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.