avatar

Pinzell corrector omplint segons contingut, en PS Cs 5

Pinzell corrector puntual segons contingut
Photoshop CS 5 ens ofereix una novetat que pot estalviar molt de temps davant de l’ordinador. Adobe l’anomena “Relleno según contenido”, segons la seva definició: “Traieu les detall o objecte de les imatges i observi com el farcit segons el contingut omple l’espai que queda per art de màgia.

Aquesta tecnologia innovadora s’ajusta la il · luminació, el to i el soroll de manera que sembla que el contingut eliminat mai hagués existit “. I certament aconsegueix fer meravelles, és clar que depèn de la foto, la seva textura, quantitat de zona al voltant de la selecció que volem eliminar, etc.

Selecciona eina Pinzell corrector puntual, amb "Tipus: Segons el contingut"Encara que no és perfecte, si que aconsegueix estalviar molt temps de retoc, ja que en el pitjor dels casos, tot i tenir de continuar retocant per acabar de “netejar” la foto, segur que haurà realitzat el treball més gros.

Existeixen diferents tècniques per utilitzar el “Farciment segons el contingut”. Avui veurem la combinació de l’eina “pinzell corrector puntual”, amb “Tipus: Segons el contingut”.

Per començar seleccionem una fotografia que contingui elements per esborrar. En l’exemple usat, volem eliminar tots els pals verticals del sòl.
Pintar sobre la zona a eliminarSeleccionem “pinzell corrector puntual”, amb l’opció “Tipus: Segons el contingut” activada.

A continuació pintem amb el pinzell sobre la zona que volem eliminar. En aquest cas sobre un dels pals.

Photoshop realitzarà el càlcul necessari i substituirà la zona “pintada” per una nova zona, intentant respectar la textura, lluminositat, soroll i to, amb un resultat habitualment molt correcte.
PS substitueix la zona, de manera "intel·ligent"
Després continuarem pintant sobre els altres pals. Un darrere l’altre. És convenient que la zona “pintada” sigui el més ajustada possible a la zona.

Un cop hem acabat de fer servir el pinzell sobre totes les zones que ens interessa eliminar, farem un “polit” en detall.

Ampliarem les zones tractades, al 100 o 200% i farem servir el tampó de clonar o una altra eina per eliminar els residus que no han quedat correctament i poden mostrar l’ús d’un tractament digital pobre i inadequat.

Seguim passant el pinzell fins a eliminar tots els palsLa fotografia original

Podeu veure l’article en castellà al propi web del Joan Boira.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.