avatar

The Underground New York Public Library

"What It Was" per George Pelecanos (Ourit Ben-Haim)L’estiu és una bona època per a llegir aquells llibres que, des de Sant Jordi o fins i tot (en el pitjor dels casos!) des de Reis, tenim a la prestatgeria a l’espera de ser literàriament devorats. Ara bé, altres vegades, quan arriba la temporada vacacional, ens trobem amb deler de llibres, però sense saber gaire quin llibre podria satisfer la nostra voracitat. En aquests casos, un bon recurs és mirar què llegeix la gent que ens envolta: als bancs dels parcs, a la biblioteca, als cafès, o al transport públic.

Ara bé, quan som fotògrafs, aleshores ens passa una cosa molt curiosa: no en fem prou amb mirar a veure què llegeix la gent. Perquè, quan ho fem, ens adonem que no tothom llegeix igual i que no tothom és igual. O que tampoc no hi ha dos llibres iguals. I que d’aquesta combinatòria en neixen unes possibilitats fotogràfiques il·limitades.

"Gingersnaps" per Delorys Welch-Tyson (Ourit Ben-Haim)Això és més o menys el que li va passar a Ourit Ben-Haim, un fotògraf aficionat novaiorquès que, observant com els viatgers llegien al metro de Nova York, va decidir crear “The Underground New York Public Library” o, el que és igual, “la biblioteca pública del metro de Nova York”, una pàgina web dedicada a les fotografies de persones llegint al metro.

Aquesta web, a banda de ser una mostra molt interessant de creativitat fotogràfica i una intel·ligent plataforma de fotografia de carrer (street photography pels anglòfils), és realment una biblioteca, en tant que una de les informacions que l’autor ofereix de cada foto és, sempre i quan s’hagi pogut identificar, el títol i l’autor dels llibres fotografiats.

Així doncs, no deixeu de fer una ullada a aquesta biblioteca virtual. Vés a saber, potser encara acabareu afegint algun nou llibre a la prestatgeria!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.