avatar

Un iPhone ben exclusiu: decorat amb un col·lodió

Per molt que darrerament comenci a semblar un tema recurrent, fregant l’obsessió, no em puc estar de mostrar-vos aquesta curiosa ocurrència d’un fotògraf americà, en Jake Potts.

Imagino que a en Jake li deuen agradar els col·lodions tant o més que a nosaltres. De fet, li deuen agradar tant que va decidir utilitzar aquesta tècnica per personalitzar el seu iPhone. Per fer-ho, va comprar un panell posterior de recanvi sense marca i va preparar la superfície de vidre tal com cal per fer un col·lodió.

Un iPhone personalitzat amb col·lodió humit!

Preparar tal com cal vol dir que la va polir i netejar a conciència, tal com es fa amb un vidre quan es vol obtenir un ambrotip. També es va fer un suport adequat per tal de poder muntar el panell a una càmera de gran format.

Abocant el col·lodió sobre el vidre net i polit

Un cop resolts els pasos previs, senzillament va seguir el procés normal per fer un col·lodió humit sobre vidre: abocar-hi el col·lodió, sensibilitzar el panell submergint-lo en un bany de nitrat de plata, muntar el panell a la càmera, fer la foto i ràpidament revelar-la i fixar-la. Finalment, la va envernissar per protegir i garantir la durabilitat de la imatge.

El panell al col·lodió finalitzat

Si voleu llegir (en anglès) i veure totes les fotos del procés de creació d’aquesta iPlaca o iCol·lodió, ho podeu fer al blog de Bruton Stroube, l’estudi de fotografia on treballa en Jake.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.