avatar

2ª Trobada pràctica de Col·lodió humit, al Montseny

Ens veiem obligats a canviar la localització d’aquesta activitat. Teniem l’autorització verbal de la Diputació per accedir a Santa Fe del Montseny amb els vehicles i equip necessari però finalment Parcs Naturals no ens ho permet. Per tant, traslladem aquesta trobada a la zona del Parc de la Serralada Litoral, prop de Vilassar de Dalt. El punt de trobada serà el dolmen La Roca d’en Toni. Teniu tots els detalls en aquesta noticia.

Arbre monumental a la riba del Panta de Santa FéUs anunciem una activitat que ens fa molta il·lusió de poder tornar a convocar: la que serà la Segona trobada pràctica de Col·lodió Humit, aquest cop el 6 d’octubre al Parc Natural del Montseny.

Tot ve arran del taller que varem fer fa uns mesos amb l’Alex Mulero, on es va parlar de fer una sortida d’exteriors amb els que s’apuntessin del taller. La idea va tenir molt bona acollida i es va fer la Primera trobada pràctica de Col·lodió Humit a la Segarra. La jornada va ser formidable: varen assistir-hi més de 25 persones, amb 4 càmeres en funcionament, 3 laboratoris portàtils i 2 localitzacions diferents.

La gent, encuriosida, va poder veure el funcionament d’aquestes càmeres que semblen d’altra època, de tot l’equipament i de com funciona aquesta tècnica històrica. Fins hi tot hi ha gent que ho van poder experimentar per ells mateixos i d’altres que es varen poder fer un retrat al col·lodió.

Volíem que aquesta activitat tingués continuïtat i allà mateix, engrescats per l’èxit, ja varem buscar data per la propera trobada, que en principi es va dir de fer al setembre. Finalment les agendes no lligaven i ho hem deixat per aquest primer dissabte d’octubre.

Si ja practiqueu la tècnica del col·lodió humit, teniu ganes de compartir experiències i voleu portar la vostra càmera i equipaments, estarem molt contents de que vingueu. Si només voleu tafanejar també sereu benvinguts. Si us voleu fer un col·lodió amb un retrat vostre també ho podreu fer, abonant un petita quantitat que fixarem per cobrir el valor aproximat del material que s’utilitzi. Si coneixeu algú interessat i que potser vulgui venir, digueu-li i també us agrairem que en feu difusió de l’esdeveniment.

Pantà de Santa Fé, MontsenyEl Montseny és un lloc ideal per una activitat pràctica d’aquesta mena. Hem triat els voltants del Pantà de Santa Fe per a poder fer varies localitzacions sense moure’ns massa. Els voltants del pantà és un indret que resulta ideal: accessible i amb molts motius en un entorn de gran bellesa.

El setembre és molt bona època i la temperatura encara aguanta per a que sigui una altra jornada fantàstica. Recordem però que no es un taller, sinó que s’organitza més aviat com una trobada d’amics; per això ho fem sense cap cost. Aquesta trobada us pot sortir molt a compte com a iniciació en aquesta captivadora tècnica fotogràfica.

Cal dir que ho hem anunciat directament per guanyar temps, però encara ens falta rebre l’autorització que hem demanat a la Diputació per tal de poder accedir amb cotxe per portar els materials i equipaments fins a la vora del pantà. Esperem que la resposta sigui positiva, però en cas contrari ho avisarem amb temps per canviar la localització.

Queda confirmada la presència de l’Alex Mulero, de la Lola Montserrat i d’en Joan Porredon, que està fent grans avenços amb noves formulacions ideals per a paisatge. En Joan López i en Pep Mínguez estrenaran un nou laboratori portàtil. Esperem que molta més gent s’apunti a practicar i a observar.

Ens agradaria que si voleu venir ens ho féssiu saber, més que res per tenir una previsió d’assistents. Si sou dels que vindreu amb càmera i laboratori portàtil, en aquest cas es imprescindible avisar. Si ho feu des de Facebook també serveix, però us agrairíem un cert compromís si ens dieu que veniu.

Aquest cop nosaltres no organitzarem el dinar, entrepans, begudes o similars; aquestes qüestions les haurà de resoldre cadascú a la seva conveniència.

Hem obert un fil al fòrum perquè us hi apunteu i perquè plantegeu els dubtes que tingueu sobre la jornada i tot el que hi farem.

Quedem el dia 6 d’octubre a les 9:30 a l’aparcament de Santa Fe (veure mapa). Us hi esperem a tots!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.