avatar

Les darreres novetats fotogràfiques de Leica

Finalitzada la Photokina, que probablemente alguns de vosaltres heu estat seguit a través de les anundants cròniques publicades a webs i blocs del sector, ens sembla convenient fer un repas de les novetats presentades per Leica, una de les marques emblemàtiques representades per Disefoto, patrocinador del Concurs Mensual EF.

Destaquen les dues càmeres afegides a la família M, que amplien la gama per dalt i per baix: la Leica M, que és el nou model d’altes prestacions; i la Leica M-E que seria la càmera d’entrada al món de les telemètriques digitals de Leica.

Leica M

Leica MA banda de la pèrdua del número a la designació del model, dues són les característiques més destacades de la flamant Leica M, que es situa al punt més alt de la gama per les seves prestacions, de les que cal destacar la gravació de vídeo i la funció LiveView.

El LiveView es realitza sobre una pantalla de 3″ i 920.000 píxels amb tractament Gorilla Glass. La visualització directa en pantalla ve acompanyada d’un sistema de confirmació de focus. A més, obre la possibilitat de fer servir òptiques de la sèrie R, mitjançant l’adaptador ja previst per la marca.

Cal destacar que, igual com la seva germana petita Leica X2, la compacta d’alta gama de Leica, també és possible fer servir un visor electrònic extern, idoni per l’us dels objectius R.

Parlant de vídeo, Leica M és doncs, la primera Leica digital telemètrica que pot gravar vídeo, en format Full HD 1080, a 24 i 25 fotogrames per segon. Una prestació que probablement molts seguidors de la marca esperaven amb ganes.

Leica M-E

Leica M-ECom hem comentat abans, la Leica M vol ser el model més econòmic de la sèrie M. Les seves prestacions són molt semblants amb les de la M9, amb un sensor de format complert de 18Mpx.

És també la més petita de la família, amb un disseny minimalista que redueix els controls als mínims essencials, incloent la pantalla del darrera, de 2,5″ i 230.000 píxels de resolució. Aquest model està realitzat en un sobri color gris antracita.

Leica D-Lux 6

Leica D-Lux 6La D-Lux 6 és la continuació de l’evolució de la sèrie D-Lux. Combina un objectiu extraordinàriament lluminosos amb un sensor d’imatge CMOS de 1,7″ de nou disseny, que resulta especialment gran per aquest format de càmera compacta. Això assegura una qualitat d’imatge molt elevada, especialment quan es fan servir valors d’ISO elevats.

La D-Lux 6 també ofereix el control manual dels paràmetres d’exposició, imprescindible pels aficionats avançats i professionals, així com la capacitat de gravació de vídeo en Full HD.

L’objectiu de la Leica D-Lux 6 és un Leica DC-Vari-Summilux 4.7-17.7 mm f/1.4-2.3 ASPH de nou disseny. La seva gamma focal equivalent de 24-90mm el fa molt versàtil i adequat per resoldre tota mena de situacions fotogràfiques.

Leica S

Leica SLa nova Leica S és l’evolució de la S2, la càmera de mig format digital de Leica. En aquest nou modeles manté la resolució de 37,5Mpx però amb una millora substancial del rang dinàmic i el soroll, l’ergonomia i la velocitat del processador.

També s’han augmentat les dimensions de la pantalla del darrera, ara amb 3″ i 920Kpx, amb tractament Gorilla Glass per garantir la seva resistència a les ratllades. També s’ha millorat la precisió de l’enfocament automàtic i incorpora un sistema geo-etiquetador d’imatges GPS.

Cal destacar que aquesta càmera es presenta acompanyada de tres nous objectius: el Leica Super-Elmar-S 24 mm f/3.5 ASPH super-wide, el Leica Vario-Elmar-S 30-90mm f/3.5-5.6 ASPH. i el Leica TS-APO-Elmar-S 120 mm f/5.6 ASPH. tilt/shift

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.