avatar

Les novetats de Kowasa

Amb aquesta entrada engeguem una nova secció, fruit de la relació que iniciem amb Kowasa, la llibreria especialitzada en fotografia de Barcelona que, de fet, és un autèntic referent per tots els aficionats i profesionals de la fotografia.

Regularment, publicarem les novetats editorials que ofereix Kowasa. Pensem que aquesta informació pot ser de gran interès per qualsevol apassionat de la fotografia i estem encantats de secundar als amics de Kowasa en el seu compromís ferm, mantingut durant molts anys, per la difusió de la cultura fotogràfica a través dels llibres.

Comencem doncs amb les obres editorials més recents arribades a la llibreria Kowasa.

The great unreal.Taiyo Onorato & Nico Krebs (2ªedició)

The great unreal.Taiyo Onorato & Nico Krebs (2ªedició)Els fotògrafs suïssos Taiyo Onorato i Nico Krebs recórrer durant 3 anys els Estats Units per conformar la sèrie que ens presenten en el llibre The Great Unreal. El títol fa al·lusió a imatges que majoritàriament ens presenten escenes i detalls tan curiosos i particulars que podrien arribar a semblar irreals. Tanmateix, les fotografies es van fer entre 2005 i 2008 sense cap intervenció digital.

El tema es centra en la vasta geografia d’Amèrica i les seves interminables icones visuals passats pel tamís experimental i l’especial sentit de l’humor dels dos fotògrafs, on trobem des enganys visuals i accidents de la naturalesa fins vistes espectaculars i originals resultats de la intervenció humana amb l’entorn.

Misticisme i desmitificació resulten aspect us clau en el procés d’investigació d’aquests artistes que mitjançant un ampli inventari d’icones visuals juguen a deconstruir i manipular mitjançant intervencions basades en la casualitat i el canvi d’escena.

Taiyo Onorato (1979) i Nico Krebs (1979) formen un duet artístic des de 2003. El seu treball ha estat exposat internacionalment en destacats museus (MoMA, Fotomuseum Winterthur, Kunsthalle Mainz entre altres) i s’expressen tant a través de la fotografia com d’instal · lacions artístiques.

 • Fotògraf/s: ONORATO, Taiyo; KREBS, Nico
 • Editorial: Patrick Frey
 • Preu: 56€

Duo. Herb Ritts photographs Bob Paris &Rod Jackson (descatalogat)

Duo. Herb Ritts photographs Bob Paris &Rod Jackson (Descatalogat)Duo disposa de 50 fotografies de dos homes culturistes que també són amants. Si algú pot fer aquest treball audaç, és Ritts, que ha dominat a fons l’art de fer polèmica un punt de venda.

Les fotografies estan clarament destinats a ser xocants, però, no són de confrontació, en la forma en què van ser les de Robert Mapplethorpe. Són més de bellesa, de la noció clàssica de la perfecció física i espiritual. Ritts porta aquest concepte als seus límits externs: es planteja als homes en una varietat de llocs i situacions, per separat i en conjunt, vestits i nus.

Encara que les imatges no són gràfiques, sinó que fan un ús complet de l’arsenal del fotògraf de l’encant. En el seu enquadrament i la il · luminació, Ritts crea el tipus de quadres eròtics que són tan familiars amb els seus quadres d’estrelles femenines com Madonna i Janet Jackson.

 • Fotògraf/s: RITTS, Herb
 • Editorial: Twin Palms.
 • Preu: 70€

The Afronauts. Cristina de Middel Firmado (Descatalogat)  

The Afronauts. Cristina de Middel Firmado (Descatalogat)Últimes unitats disponibles lliurades per l’autora a la presentació del llibre a Kowasa.

Inspirat en un quadern de camp, el llibre The Afronauts, que ha assolit un gran èxit internacional des del moment de la seva publicació, inclou fotografies, documents, mapes i composicions que s’ordenen per narrar la història del fallit programa espacial zambià que va liderar el 1964 , Edward Makuka, un visionari professor de ciències.

Jugant descaradament a confondre la realitat amb la ficció, l’edició permet anar descobrint a poc a poc tota la informació necessària per a submergir-se en aquesta faula verídica.

Tots els elements del llibre apareixen meticulosament escollits per compensar i equilibrar l’explosió folklòrica que la idea d’un programa espacial comporta, amb la dedicació i compromís seriós d’aquells que entrenaven per convertir-se en els primers homes a trepitjar la lluna.

Un treball en equip de Cristina De Middel, autora de les imatges, Laia Abril, a càrrec de l’edició i Ramon Peix, encarregat d’arrodonir el projecte amb un disseny superb.

Fotògraf/s: de MIDDEL, Cristina
Autor/s del text: Abril, Laia (ed.); Micó, Jesús; Ngue, Kojo (texto)
Preu: 75€

Neue Welt. Wolfgang Tillmans

Neue Welt. Wolfgang TillmansEn el seu projecte més recent, Neue Welt (Nou Món) Tillmans dirigeix la seva mirada al món que l’envolta.

Al llarg de més de dues dècades, Wolfgang Tillmans ha explorat el mitjà de la imatge fotogràfica en totes les seves facetes com cap altre artista de la seva generació. Ja sigui a través d’instantànies dels seus amics, imatges abstractes obtingudes en una sala fosca sense càmera o obres realitzades amb fotocopiadora, ha explorat el procés fotogràfic en una infinitat de formes, portant fins als seus límits.

Per a la creació de les fotos d’aquest volum, el quart que publica amb TASCHEN, Tillmans s’ha allunyat de l’exploració autoreflexiva del medi fotogràfic que durant tants anys li ha ocupat i ha dirigit el seu objectiu al món exterior, des de Londres i Nottingham fins a Terra del Foc, Tasmània, Aràbia Saudita i Papua-Nova Guinea. Ell descriu aquesta nova fase simplement com «intentar veure què és el que la càmera pot fer per mi i jo per ella».

El resultat és una poderosa i personalíssima visió de la vida actual en diversos llocs del món, contemplada des de diferents punts de vista. Segons Tillmans, «en si mateixos, els meus viatges no tenen objectiu ni busquen resultats predeterminats, sinó que aspiren a trobar temes i motius que d’alguna manera parlin sobre l’era en què viu».

El llibre inclou una fascinant conversa entre l’artista i Beatrix Ruf, directora de la Kunsthalle Zürich.

L’exposició sobre l’obra “Wolfgang Tillmans. Neue Welt / Wolfgang Tillmans. New World” tindrà lloc a la Kunsthalle de Zuric l’1 de setembre al 4 de novembre 2012.

 • Fotògraf/s: Tillmans, Wolfgang
 • Editorial: Taschen
 • Preu: 29,99€

Mario Testino. Private View

Mario Testino. Private ViewMario Testino gaudeix d’absoluta omnipresència en les principals revistes de moda i esdeveniments internacionals. La presentació de l’últim llibre de Mario Testino, amb el qual es commemora la seva primera exposició a la Xina, recopila una excepcional selecció del seu millor treball d’estudi i les seves instantànies més aconseguides.

Gwyneth Paltrow abraçada al seu Oscar, Jennifer Lopez coberta de pells i enfilada a una còmoda, retrats inoblidables de la monarquia (entre ells els de la princesa Diana de Gal · les i els seus fills) … són només alguns exemples dels centenars d’imatges reunides per primera vegada en aquest volum.

Una mostra del treball més recent de Testino en moda i publicitat arrodoneix aquesta deliciosa i heterogènia selecció de la seva obra, que fa del llibre una peça de col · leccionista que no pot faltar a la biblioteca de cap amant de l’art o la moda.

Amb textos de Graydon Carter, Karl Lagerfeld, Jennifer Allen i Patrick Kinmonth.

L’exposició «Private View» es podrà visitar al Xangai Arts Museum entre el 2 de novembre i el 3 de desembre de 2012.

Fotògraf/s: TESTINO, Mario
Editorial: Taschen
Preu: 49,99€

Hexápoda (Edició limitada i numerada)

Hexápoda (Edició limitada numerada)Es tracta del primer llibre produït per El Trapiche Edicions, un petit projecte editorial creat per l’autoedició i distribució de fotollibres. Hexàpode és una publicació col · lectiva d’edició limitada i numerada de 500 exemplars. on es mostra el treball dels fotògrafs Leo Simoes, Elena Vigo, Neftalí González, Carmen Rivero, Alejandro de Dueñas i Javier Ballester. Sis mirades amb sis punts de vista diferents i alguna cosa en comú: indagar sobre la pròpia existència i experiència vital.

El misteri de la visió, l’aparença com a primer accés al món de l’essencial, el detall quotidià revelador de grans veritats són alguns dels temes que distingeixen aquest hexaedre visual.

Les fotografies aquí reunides fan del subjecte, com a consciència de si, necessària consciència de l’altre. Totes emergeixen d’una alteritat que les defineix i configura com subjectivitat. El teixit d’experiències i visions que les sosté ens transmet una força expressiva que estimula la imaginació; aquesta redemptora imaginació del sentiment que deconstrueix, commou.

Espai i temps conflueixen en Hexapoda com una mena de pur realisme del subterrani però també de la quotidianitat més palpable, del subconscient inaccessible i inabastable. I és l’espai on en introduir aquest “estat de presència” en la infinitud del temps, el que en extasiar el temps, anticipa la memòria desdibuixant l’iris silenciós del viure.

 • Fotògraf/s: Simoes, L; Vigo, E, González, N; Rivero, C, de Dueñas, A; Ballester, J.
 • Autor/s text: AGUIRRE, Zulema
 • Editorial: El Trapiche Edicions
 • Preu: 68€

 City Diary. Anders Petersen

No faig les fotografies com les veig, sinó com les sento. M’interessa la imperfecció.
Anders Petersen

City Diary. Anders PetersenDes de 1960 el fotògraf suec Anders Petersen ha anat documentant la vida que hi ha més enllà dels marges políticament correctes, interessat pels grups marginats de la societat, que inclouen prostitutes, transvestits, malalts mentals, alcohòlics … Petersen fotografia als seus subjectes amb una mirada honesta al mateix temps que neutra i distant.

City Diary forma part del projecte personal de l’autor en què ens anirà presentant la seva sèrie de llibres que mostren el seu compromís continu amb la vida que transcorre entre les ombres de ciutats com ara Estocolm, Tòquio i Sant Petersburg.

Els primers tres volums de City Diary es publiquen conjuntament en aquesta edició, però és un projecte de continuïtat i gradualment s’aniran publicant propers volums que conformen aquesta sèrie.

 • Fotògraf/s: PETERSEN, Anders
 • Editorial: Steidl
 • Preu: 40€

Falkland Road: les prostituées de Bombay. Mary Ellen Mark  (Descatalogado)

Falkland Road: les prostituées de Bombay. Mary Ellen Mark (Descatalogat)L’extraordinari retrat de Falkland Road per Mary Ellen Mark es va publicar per primera vegada el 1981 i ha estat reconegut com un dels treballs més destacats d’aquesta fotògrafa de Magnum.

El llibre conté 65 fotografies realitzades durant sis setmanes, que mostren la vida quotidiana de les dones (i dels homes) del carrer. Les imatges de Mark són boniques, elèctriques, xocants, i notables per la seva força emocional i visceral, i per la brillantor del seu color.

Completada pels textos de Mark i el text introductori, Falkland Road és una obra sorprenent, que ofereix la visió d’un món cru i aterridor, accessible gràcies a la implicació de la fotògrafa, la seva humanitat, i la manera com captura la varietat inherent de la vida individual, juntament amb el color, la passió i la tendresa que encara poden trobar-se allí.

Fotògraf/s: MARK, Mary Ellen
Editorial: Filippachil
Preu: 140€

Un nuevo paradigma en Arquitectura

Un nuevo paradigma en ArquitecturaEn aquest llibre es descriu la base conceptual d’un nou paradigma en arquitectura, i un procés de disseny capaç d’aconseguir una arquitectònic que la Natura.

A la primera part del llibre s’estableix amb detall una metodologia projectual que permet el disseny de qualsevol tipus d’edifici, i al mateix temps es pot utilitzar com a sistema d’avaluació de la seva eficàcia mediambiental.

A la segona part del llibre s’analitzen amb profunditat un ampli nombre d’innovadors projectes, utilitzant la metodologia descrita, i que suposen diferents manifestacions d’un mateix paradigma arquitectònic.

En definitiva, el llibre mostra com aconseguir una arquitectura integrada en un nou ecosistema artificial, al seu torn integrat en l’ecosistema natural. Una arquitectura amb alt nivell bioclimàtic, amb cicle de vida infinit, amb zero consum d’energia, amb zero nivell d’emissions, autosuficient en energia, autosuficient en aigua, i fins i tot-en casos concrets-autosuficient en aliments.

Sens dubte, “UN NOU PARADIGMA EN ARQUITECTURA” és un llibre que inspirarà les generacions futures per entendre la complexitat del procés de disseny arquitectònic sostenible, i acceptar el repte que suposa fer una arquitectura veritablement integrada en la natura.

Fotògraf/s: SCHLES, Ken
Editorial: Uitgeverij de HEF Publishers
Preu: 29,90€

Podeu rebre el butlletí amb les novetats editorials de Kowasa directament al vostre email sol·licitant la subscripció a info@kowasa.com.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.