avatar

Taller de composició i llenguatge Visual amb Eva Lorente

Taller de Composició amb l'Eva LorenteJa fa temps que al formulari que us fem omplir als assistents als tallers que venim fent des d’EF, veiem que molts de vosaltres en demaneu algun sobre composició, equilibri, llenguatge visual…

Es hora de recapitular, ens cal tornar a aprendre el que hem oblidat amb el digital pensant que tot valia i ja s’arreglava en el Photoshop. No tot es tecnologia ni hem de deixar fer a la càmera, hem de saber que volem i els mecanismes que tenim per a expressar-ho millor.

Hem vist que el darrer taller que varem fer sobre aquest tema va ser ja fa 3 anys, amb la Joana Matallana i amb molt bon record.

Com be sabeu ens agrada recollir les vostres impressions i posar-ho en pràctica si es pot i així doncs, el dissabte 24 de novembre en tornarem a organitzar un altre taller que aquest cop anomenarem Composició i llenguatge visual.

En aquesta ocasió contarem com a ponent amb la Eva Lorente, professora a l’IEFC.

Dedicarem un dia sencer a la teoria  de la imatge, però no amb la finalitat de teoritzar simplement, sinó de presentar eines que després es puguin aplicar a les nostres imatges.

Tal com ens diu l’Eva:

En composició no existeixen normes estrictes sinó que comptem amb algunes pautes que ens ajuden en el moment de “bastir” la imatge. Veurem doncs algunes d’aquestes pautes, que podrem aplicar més endavant en les nostres imatges i, després, amb l’estona que ens quedi, podem comentar entre tots algunes de les vostres imatges i dialogar a propòsit d’elles.

Aquesta jornada tindrà lloc al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (Masia Can Banús, C/Marqués de Barberà 9, Vilassar de Dalt, veure Google Maps). L’horari serà de de 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 20:00h, amb un petit descans a la primera part. El preu és de 80€ amb el dinar inclòs al rest. El Racó de Can Feliu o de 60€ si no voleu dinar amb nosaltres. Recordeu però que si teniu el Carnet d’Amic d’EF hi ha un descompte de 10€ en ambdós casos.

La inscripció al taller és formalitza en fer l’ingrés en el compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell És imprescindible que indiqueu el nom i telèfon o email de contacte en el concepte de l’ingrés.

Hem creat una secció als fòrums dedicada al taller per mantenir-vos informats. També és el lloc adient per avisar-nos si feu el pagament del taller i on fer consultes i comentaris sobre el taller.

Si voleu contactar amb nosaltres per email, feu-ho a tallers.ef@gmail.com.

A continuació us presentem el programa del Taller.

Composició fotogràfica i llenguatge visual

Primera part (de 10 a 14h)

 1. Introducció
  1. Composar: l’art d’organitzar els elements de la imatge
  2. Veure i percebre
 2. El format, suport de la composició
  1. Centres d’atenció
   1. Recorregut visual: lectura i construcció de les imatges
   2. La divina proporció
   3. La regla dels terços
 3. Tipus de composició: Simetria i asimetria
 4. L’elecció de l’òptica
 5. El punt de vista

Segona part (de 16 a 20h)

 1. El color
  1. L’aparició del color: una nova dimensió
  2. Temperatura de color i dominants
  3. Saturació
  4. Composició i dinàmica del color
 2. La llum, component essencial del plantejament compositiu
 3. Observació i comentari de les imatges que portin els assistents
  A partir d’una selecció d’imatges que portarà cada alumne de la seva col·lecció personal, obrim un espai de diàleg i comentaris on puguin participar tan l’alumne i el professor com la resta d’alumnes assistents al curs. Es tracta de generar un espai de reflexió sobre l’aplicació de les teories sobre la composició d’una forma pràctica sobre el treball de cada alumne. (Ja concretarem el número i la forma de presentació de les imatges)

Esperem un cop més fer un taller profitós per a tot@s els que hi vingueu.

Vols venir gratis als tallers d’EF? Fes un 3+1

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Taller de composició i llenguatge Visual amb Eva Lorente”

 1. […] avui mateix i en el taller que estem preparant per aquest més. Un taller molt atractiu, de Composició i llenguatge visual amb l’Eva Llorente, professora de l’IEFC.  La composició i llenguatge visual és part important de tot bon […]