avatar

Taller de Macrofotografia Artística i Micològica

Com be sabeu els que seguiu espaifotografic, cada any a la tardor organitzem amb l’Alex Alonso un taller de fotografia de bolets que ja va sent tot un clàssic de temporada.

Aquest serà el quart any i pot ser una bona ocasió per que els que vareu venir al Taller d’Iniciació a la Macrofotografia pugueu aprofundir i practicar el que vareu aprendre.

Pels que no hi vareu assistir també pot ser una oportunitat per introduir-vos amb l’Alex en un dels seus temes favorits. Podreu compartir la seva passió per aquesta especialitat i gaudireu d’una jornada completament pràctica en el que la majoria d’hores serà al mig del bosc, trobant bolets i fotografiant-los de manera creativa.

Explorarem racons, camins plens d’ombres i de llums, estirats olorarem i gaudirem de la natura, coneixerem espècies de bolets, ens endinsarem en els secrets de fotografiar-los i saber captar la seva màgia. Les darreres pluges han millorat molt l’estat del bosc i dels paratges on es troben bolets.

Coprinus sp, Àlex AlonsoEl lloc de trobada serà la plaça de l’estació de tren de Sant Celoni. Així que hi anem arribant, poc abans de les 10:00h, podrem fer un cafè. Quan hi siguem tots, anirem a la localització on farem el taller. Us preguem que procureu ser puntuals.

El paratge on trobarem els bolets està relativament a prop però, com ja sabeu, aquests llocs son gairebé secrets per als qui fan aquest tipus de fotografia i més encara pels que en busquen.

Al matí farem el taller als voltants del Parc Natural del Montnegre. Començarem fent una petita introducció teòrica i un petit desdejuni abans d’iniciar la part pràctica, que s’allargarà tot el dia, fins que hi hagi llum. Després farem les nostres fotografies, sempre comptant amb els consells i l’assessorament que rebrem de l’Àlex de manera personalitzada i directa.

Les primeres imatges les farem tots junts connectant una pantalla portàtil a una càmera. Així podrem veure perfectament tot el procés de composició i ajust de paràmetres, en una pantalla més gran i per tant resultarà més entenedor per a tots.

Recordeu que heu de portar el alguna cosa per menjar (i beguda) ja que dinarem al mig del bosc, allà on ens trobi la gana. Després de dinar, re-emprendrem el taller, possiblement a una altra localització.

Foto: Àlex AlonsoUn cop comenci a enfosquir, anirem un restaurant de Sant Celoni on farem la cerveseta de rigor i un berenar-sopar, però abans podrem fer la descàrrega d’imatges  que comentarem i analitzarem en una sala habilitada per a nosaltres.

Aquesta activitat és un bon moment per compartir experiències, fer contactes i amistat, a més de veure el resultat de les fotografies que hem fet durant la jornada.

Aquest taller pretén mostrar-nos diferents tècniques i procediments per l’obtenció d’imatges de bolets en general, però són coneixements que es poden aplicar a qualsevol altre àmbit i circumstància, tant de natura com no, fent servir tots els recursos de la tecnologia digital.

Els que no heu vingut a cap dels tallers que hem organitzat amb l’Àlex Alonso a la tardor, podeu veure el bon ambient que hi ha en aquesta mena d’activitats.

Hygrocybe coccinea, Àlex AlonsoEl preu d’aquest taller del dia 27 d’octubre és de 60€. Cal afegir 20€ més si us quedeu a sopar: 80€ en total.

Recordeu que si teniu el Carnet d’Amic d’EF us correspon un descompte de 10€. És a dir, el taller us surt per 70€ amb el sopar inclòs o 50€ sense sopar.

La inscripció al taller és formalitza fent l’ingrés al compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell. És imprescindible que indiqueu el nom, telèfon i e-mail de contacte al concepte de l’ingrés.

Crearem una secció als fòrums dedicada al taller, on podreu formular les vostres consultes i des d’on us mantindrem informats. També ens podeu fer consultes sobre el taller o contactar amb nosaltres per e-mail a tallers.ef@gmail.com.

No és del tot imprescindible, però estaria bé que us procureu els següents elements: reflector plegable, bean bag, trípode, una xapa d’alumini o similar (que ha de servir com a petit reflector), objectiu macro si el teniu, un plàstic gran per estirar-vos al terra…

Es evident que al camp s’hi ha d’anar mínimament preparat; cal portar calçat adequat, impermeable, les bateries carregades, força targetes de memòria i les ulleres si us calen.

Fins al dia 27 d’octubre amics, us hi esperem!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Taller de Macrofotografia Artística i Micològica”

  1. Acabo de fer la transferència però en aquesta ocasió no em podré quedar a sopar!

  2. Ver un trabajo fotográfico como este nos motiva a dedicarle un poco mas de tiempo a la macrofotografía felicitaciones