avatar

Organitzem un Festival de Fotografia pel 2013

Dissabte varem anunciar el que serà el darrer taller d’aquest 2012, ha estat un any dur, però que des d’espaifotografic hem pogut aguantar: tot i la crisi i el continuu missatge des-il·lusionant als medis, hem continuat fent tallers i activitats que han tingut bona acollida.

Per altra banda, aquest any més que mai s’ha multiplicat l’oferta de tallers. Fins i tot han florit els fotògrafs amb coneixements (o no) per impartir-los. Des d’espaifotografic sempre hem apostat per fer tallers que ensenyin, però que sobretot motivin a continuar investigant pel camí de la fotografia de veritat i hem defugit dels que pretenen enlluernar amb la fórmula fàcil o amb 4 trucs de Photoshop.

rellotge de sorraA espaifotografic continuarem aprofundint en aquesta aposta i per això, aquest proper any tenim una novetat important que explicar-vos. Esperem que sigui tot un revulsiu per als que ens seguiu a l’ombra i perquè molta gent s’acosti a EF gràcies a aquest esdeveniment. Amb els fidels i incansables que ens seguiu des de sempre, hi contem més que mai.

Estem organitzant un Festival de fotografia per a finals del mes de maig de 2013. Potser pensareu que serà un altre dels molts que es ja es fan. Doncs no, aquest cop, com tants d’altres, continuarem essent poc ortodoxes.

Volem organitzar un Festival de fotografia química i tècniques alternatives. Potser pensareu que no estem bé del cap o quelcom per l’estil, que això ja no toca, que el digital ha guanyat la batalla i la resta s’acaba; però no coneixem cap més festival d’aquesta mena i creiem fermament que cal fer-lo.

Podríem haver-li dit Festival de fotografia analògica, però potser d’aquesta manera semblaria com si fos en contraposició al digital i aquesta no és en absolut la nostra intenció.

Sempre hem defensat el digital com a una gran eina que sense cap dubte te moltes avantatges però també te defectes. Per això volem fer quelcom diferent, mes reposat, mes pensat, potser moltes vegades mes sacrificat, però sobretot més conscient. Volem reivindicar la fotografia com a llenguatge propi però basant-nos en uns procediments que encara són vàlids i en molts casos  inclús millor. Com que no combreguem gens ni mica amb la manera de fer d’algunes entitats fotogràfiques, ni amb el tarannà que s’imposa a partir dels concursos, volem trobar una via diferent, al marge de la majoria però que no tingui regust a vell ni a nostàlgic, sinó modern i actual.

Comptem amb els desencantats que varen començar en digital però han volgut provar una altra manera de fer, així com amb gent de ment oberta que vulgui experimentar, conèixer coses noves i sobretot trobar nous camins.

Encara son molts els que utilitzen la pel·lícula com a suport fotogràfic. A més del fenomen Lomo, molts artistes l’han triat per coherència com alternativa a la tecnologia digital, més productiu i modern, però molts cops més banal. Però aquesta no és l’únic procediment fotogràfic possible i el Festival servirà per mostrar d’altres igualment interessants i captivadores.

Ja fa temps que en venim parlant, però tot just ara comencem a lligar caps i creiem que es hora d’anunciar-ho o si més no d’exposar-ho. El festival es farà el 25 i 26 de maig de 2013 al Parc de Can Rafart a Vilassar de Dalt, un entorn fantàstic per a fer aquesta activitat. Hem parlat amb l’Alcalde i el regidor de Cultura i tenim el compromís ferm de col·laboració per part seva, estan del tot il·lusionats i posaran totes les facilitats per a dur-ho a terme i això es un molt bon primer pas..

L’esdeveniment encara no te nom. Bé, en realitat sí que el té, però no el podem dir fins que el registrem, fem un web del festival i el publicitem com a tal, amb tots els detalls. Però tot i això, us podem avançar algunes de les activitats que oferirem al Festival.

El divendres 24 volem fer la inauguració d’exposicions, 3 o 4 en total, en diferents sales del municipi.

El dissabte 25 serà un dia ben atapit  Hi haurà un mercat amb parades de tota mena, marques comercials, càmeres, reparació, venda de productes químics, etc. A més, durant tot el dia es faran seminaris de fotografia de 1h o 1:30h de durada a la Sala Polivalent del mateix parc, un parell de tallers en paral·lel i demostracions de materials i equips fotogràfics. També tindrem activitats infantils relacionades amb la fotografia i d’altres per entretenir a grans i petits. A l’hora del dinar es farà un gran arròs negre popular, hi haurà barra de bar durant tot el dia i l’activitat s’allargarà fins el vespre amb grups de música blues, jazz, etc.

Que us sembla, voleu alguna sorpresa més? Preparats?

Quinn Jacobson, expert en col·lodió humitDiumenge 26 hi hauria un taller amb en Quinn Jacobson, un dels grans gurus del col·lodió humit. Aquest pot ser un dels plats forts del festival i encara estem en converses, però sembla ser que ben aviat podrem dir que està confirmat del tot. En paral·lel hi haurà una trobada de col·lodionistes. Podríem dir fins i tot que serà internacional, doncs amb la presència del Quinn tenim per segur que vindrà gent d’arreu d’Europa.

De moment som més de deu persones preparant-ho, però no hem demanat permís per citar els seus noms i tampoc ens voldríem deixar-nos a ningú, per això no direm noms.

Hi sereu benvinguts si voleu col·laborar. Hi ha feina per tothom: ens cal gent organitzant, ajudant i gestionant; ens calen mans i patrocinadors i mecenes si els hi hagués, però sobretot ens calen voluntaris per a fer una cosa gran, la més gran que s’ha organitzat mai des d’espaifotografic.

Ens agradaria molt comptar amb tots vosaltres!

De moment volem saber que us sembla aquest projecte, que en penseu, si ens ajudareu, si voleu col·laborar, que voleu fer… Per això obrim un fil al fòrum on hi podeu dir la vostra, tant si es bo com dolent, tant si ens ha d’agradar com si no, el que vulgueu, des d’ara fins que arribi el dia.

Vinga doncs, ja podeu començar, esperem els vostres comentaris.

Anirem informant de com es va gestant tot el projecte. El nou repte d’ espaifotografic!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris6 comentaris a “Organitzem un Festival de Fotografia pel 2013”

  1. Es una iniciativa que de ben segur agrairem molta gent que no hem deixat d’utilitzar les tècniques analògiques.