avatar

Cambodja octubre 2012, de Josep Girona

La majoria dels habituals de la casa coneixen al nostre bon amic Josep Girona. Algun inclús hem tingut la gran sort de conèixer-lo en persona, gaudint així de l’oportunitat de comprovar la seva qualitat humana, sensibilitat i senzillesa. Si no ho heu pogut fer directament, xerrant i compartint uns calçots per exemple, us podeu fer una idea força aproximada a través de les seves magnífiques fotografies.

Els que seguiu una mica la trajectòria fotogràfica d’en Josep ja deveu tenir ben clar que el seu terreny natural és el paisatge, el carrer, la gent, la vida mateixa. En Josep ens mostra el món vist a través dels seus ulls habitualment en blanc i negre, que ha arribat a dominar amb autèntica mestria. Però probablement on trobem el Josep més autèntic és en els fantàstics reportatges que porta sempre que torna d’un dels seus viatges a Cambodja, país que visita amb regularitat i en el que, inevitablement sent com és ell, ha fet més que amics, gairebé la seva família oriental.

Precisament ser com és ha permès a en Josep atresorar fotografies d’una proximitat i calidesa humana por freqüent, molt lluny del que sovint produeixen els fotògrafs que visiten països en els que la vida sol ser més difícil i precària que al nostre, cercant el morbo fàcil i les imatges d’un impacte fàcil,  amb tractaments desproveïdes de qualsevol indici de respecte i sensibilitat; senzillament utilitzen les persones com simples objectes fotogràfics, a la cacera de l’exotisme de la pobresa, amb l’única intenció d’obtenir notorietat i adulació.

Un cop més, com ja ho hem fet en anteriors ocasions, volem compartir amb vosaltres la feina d’en Josep. En aquest cas, és el resultat de la seva darrera visita a Cambodja durant el passat mes d’octubre. Esperem que aquestes fotografies d’en Josep us agradin tant com ens han agradat a nosaltres.

Volem aprofitar per convidar-vos a fer servir EF com a plataforma per mostrar la vostra bona labor fotogràfica. Com sempre, estarem encantats de compartir i difondre els projectes fotogràfics que ens envieu, si la seva qualitat i interès ens ho permet, en aquesta secció de Exposicions virtuals.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Per apreciar degudament les imatges, us recomanem que fixeu la resol·lució del reproductor YouTube a 1080HD i activeu el mode “Pantalla complerta”. L’ocasió s’ho mereix!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Cambodja octubre 2012, de Josep Girona”

  1. Gràcies per compartir aquest viatge, Josep. I enhorabona per les fotos: mirant-les em fa la sensació que aquella gent també són coneguts meus.

  2. Gracies Miquel! Es tot un plaer poguer compatir-ho.

  3. Josep es una “gozada” poder gaudir d´aquestes fotos.
    Gracies!

  4. Josep, no ens coneixem, no se de la teva relació amb Camboja, però el que si que se es que a part de la qualitat fotogràfica el que es despren es, que els estimes. Per molts anys