avatar

Les novetats de Kowasa

Aquí, tan lejos. Pentti Sammallahti (Retrospectiva)

Aquí, tan lejos. Pentti Sammallahti Una obra retrospectiva que abasta gairebé cinquanta anys de l’activitat fotogràfica del destacat fotògraf finlandès Pentti Sammallahti, que conviu fascinat i en austeritat amb la natura.

Imatges fotogràfiques que se situen al marge del temps i capten els grans misteris que l’existència ofereix als curiosos: l’amor, la mort, l’espiritualitat o la naturalesa, entre d’altres.

Un compromís per veure quantes coses meravelloses s’estenen davant nostre: paisatges majestuosos, diversitat d’animals, gent que s’esforça o la fragilitat de la terra…

L’excepcional treball de Pentti Sammallahti reflecteix la naturalesa en el seu estat més pur, gèlid i salvatge, amb paisatges que anuncien una qualitat estranya, misteriosa i volàtil que sens dubte marca una diferència en la fotografia de natura.

 • Fotògraf/s: Steichen, Edward
 • Autor/s text: BACK, Jean, Pollet, Ariane
 • Editorial: Thames & Hudson
 • Preu: 50€

Irene. Roswitha Hecke

Irene. Roswitha HeckeEl fotollibre de Roswitha Hecke “Liebes Leben” (Love Life) que es va publicar per primera vegada el 1978 va ser tot un èxit i va acabar convertint-se en un llibre de culte a nivell internacional. Es centrava en la figura d’Irene, coneguda prostituta i musa d’artistes, a la qual també deien “Lady Shiva”.

Traduït a diferents idiomes, esgotat i reimprès en nombroses ocasions, ara es troba novament disponible en aquesta edició revisada i ampliada que inclou fotografies no publicades fins ara.

La fotògrafa alemanya Roswitha Hecke va conèixer Irene a través del director teatral i cinematogràfic Werner Schroeter. Irene era en aquells dies una espècie d’estrella secreta dins del cercle bohemi de Zuric en els anys 70, que es va prostituir fins a la seva tràgica i accidental mort.

Durant tres setmanes Roswithan va acompanyar Irene en la seva vida diària a Zuric i a Roma on sempre celebrava el seu aniversari. Com a resultat va obtenir un subtil i potent retrat d’una dona que es mostrava bella, sensual, elegant i segura de si mateixa. Les imatges són una barreja de treball coreografiat i documental, que capturen una inusual immediatesa i presència.

“Irene volia ser bella, dona, lliure… Era directa i temperamental, com una nena. Estimava el flirteig més que el compromís, la tensió més que l’harmonia, l’anhel més que la satisfacció, i la distància més que el contacte . Vivia la seva vida d’acord amb tot això, passés el que passés” (Roswitha Hecke)

 • Fotògraf/s: Hecke, Roswitha
 • Editorial: Patrick Frey
 • Preu: 57€

Latifundia. Bernhard Prinz

Latifundia. Bernhard Prinz.Aquesta monografia ens proporciona la primera visió global i ampliada del treball fotogràfic de Bernhard Prinz fins ara. Com a part central del seu treball trobem el retrat, que sovint ens presenta acompanyat d’arranjaments esculturals. Alhora, explora els mass media de la fotografia amb metàfores i al·legories, examinant formes estilístiques i usant el medi com un joc complex.

Bernard Prinz (1953, Alemanya) viu i treballa a Hamburg i actualment és catedràtic de fotografia de la Universitat de Kassel. El seu ús de materials escultòrics poc tradicionals, com teles i mobles, dóna a les seves instal·lacions i als objectes de les seves fotografies un caràcter d’escultura efímera, el blanc que domina els seus treballs també crea una atmosfera d’innocència, després desbaratada per indicis subliminars de violència i decadència.

 • Fotògraf/s: PRINZ, Bernhard
 • Editorial: Steidl
 • Preu: 43€

Muertitos. Consuelo Bautista (contiene copia fotográfica)

Muertitos. Consuelo Bautista.“Muertitos” és un projecte realitzat al llarg de 7 anys en diferents estats de Mèxic, durant la celebració de la festa dels morts.

A gran part de Mèxic una setmana abans del 2 de novembre els carrers i els mercats desborden d’activitat: cal tenir-ho tot a punt perquè les portes de les cases s’obrin, decorades amb ofrenes multicolors. Prepararan menjar per a tots, vius i morts, en grans calders amb el millor de la cuina mexicana. Menjar, beguda, flors, cistells amb ofrenes i altars per a ells. És el dia dels morts, una festa per viure.

Atreta per aquesta celebració, la fotògrafa Consuelo Bautista va recórrer en aquestes dates, durant 7 anys, diferents estats de Mèxic, amb la intenció de captar l’esperit, la màgia, l’humor, el sentit oníric i l’emoció de la festa.

10 anys després, les imatges formaran part del projecte “muertitos” una sèrie inèdita de fotografies en blanc i negre agrupades en el llibre autoeditat per l’autora Consuelo Bautista.

 • Fotògraf/s: BAUTISTA Riveros, Consuelo
 • Autor/s text: Metlikovez, Rafael
 • Editorial: Consuelo Bautista
 • Preu: 26,10€

365 days: A catalogue of tears. Laurel Nakadate

"365 days: A catalogue of tears" Laurel Nakadate.El treball dut a terme per Llorer Nakadate en diferents àmbits artístics com la performance, la fotografia i el cinema, posa de manifest un nivell d’humanitat de l’artista fora del comú, en el qual aconsegueix elevar a un primer pla elements com la vulnerabilitat , les emocions i la sensibilitat … tot això amb sorprenent franquesa.

L’1 de gener del 2010, Nakadate (* 1975 in Austin) va decidir començar el seu projecte en el qual havia de plorar cada dia durant tot un any, documentant aquesta acció a través de fotografies i iniciant un ritual que la portaria deliberadament a veure’s afectada per un estat constant de tristesa.

Amb aquesta performance documentada al llarg de 365 dies, Nakadate ens planteja temes com la autoreflexió i l’art del retrat associat a l’emoció. Les seves fotografies proporcionen una mirada profunda a la seva vida privada, en la qual acabarà implicant l’observador, que se sent cohibit en ser testimoni d’aquest íntim estat emocional, i alhora susceptible de sentir compassió.

En aquest “Catàleg de Llàgrimes” de Nakadate es presenta el plor com un ritual de solitud, com un inventari emocional en què es fan visibles tant emocions negades, com presents, palpables i passatgeres.

 • Fotògraf/s: NAKADATE, Llorer
 • Autor/s text: Moody, Rick
 • Editorial: Hatje Cantz
 • Preu: 50€

Grandes Fotógrafos

"Grandes fotógrafos" ed. BlumeVint grans fotògrafs que han marcat la història de la fotografia, donant lloc a noves formes de veure, cruïlles i moments memorables dels que ja no és possible tornar enrere.

De Henri Cartier-Bresson a Sebastião Salgado, de Gabriele Basilico a William Klein, de Man Ray a Walter Evans, de Robert Doisneau a Martin Parr, d’August Sander a Peter Lindbergh, de Robert Mapplethorpe a Herb Ritts, de Margaret Bourke-White a Steve McCurry, de Robert Capa a James Nachtwey, d’Elliott Erwitt a Helmut Newton i de Mario Giacomelli a Nobuyoshi Araki: les seves experiències són ja part constitutiva del nostre bagatge visual.

 • Fotògraf/s: VV.AA.
 • Editorial: Blume
 • Preu: 95€

La querella oculta: Jeff Wall y la crítica de la neovanguardia

La querella oculta: Jeff Wall y la crítica de la neovanguardiaProbablement, Jeff Wall sigui un dels artistes contemporanis més importants de la segona meitat del segle XX i principis del XXI. Al marge de la seva òbvia influència en l’ús de la fotografia per part d’innombrables artistes més joves, la seva trajectòria ha sedimentat un imaginari propi.

La sèrie d’obres, no especialment nombroses, però creades com quadres a la manera dels antics mestres, el situa entre les referències fundacionals d’algunes poètiques contemporànies.

Entre les seves aportacions més conegudes es troba sens dubte la inauguració d’una peculiar manera de crear fotografies escenificades que es reprodueixen en grans formats i, amb freqüència, sobre el suport de caixes de llum.

Des de 1978 realitza aquest tipus d’obra que es presenta com una resposta als plantejaments de l’art conceptual en què va militar a principis dels 70. A més de les nombroses exposicions internacionals en què ha estat mostrada la seva obra, les retrospectives que li dediquen la Tate Modern de Londres, el 2005, i el MOMA de Nova York, el 2007, li reconeixen com una referència ineludible en la destinació de l’art contemporani.

 • Fotògraf/s: DEL RIU GRÀCIA, Víctor
 • Editorial: Caixa de Llum
 • Preu: 17,50€

Visa pour l’image 2012 – Perpignan

Visa pour l'image 2012 - PerpignanPer celebrar el seu 24a edició, el Festival Internacional de Fotoperiodisme Visa pour l’Image – Perpignan publica, per cinquena any consecutiu, un catàleg homenatge als fotògrafs que exposen en l’edició 2012.

Des de la seva primera edició el 1989, el Festival Internacional de Fotoperiodisme ens recorda que, per aconseguir una informació visual adequada, la mirada del fotoperiodisme és indispensable.

Les fotografies reproduïdes representen documents d’arxiu o d’actualitat. Relaten les guerres ètniques, els conflictes i presenten als oblidats de la història. Ens parlen de natura i medi ambient, de pobles, religions i societats, i fins i tot de les grans xacres del nostre temps.

 • Autor/s text: VV.AA.
 • Editorial: Snoeck
 • Preu: 30€

Document Nº1. Fall 2012 – Winter 2013

Document Nº1. Fall 2012 - Winter 2013Coincidint amb el New York Fashion week, es llança el primer número de la revista Document, publicada a Nova York i que ens presenta l’últim en moda, bellesa, art i cultura. La revista compta amb col·laboracions de destacats artistes i va dirigida a un ampli públic àvid d’imatges potents, i creatives, on la fotografia té un paper destacat.

Aquest primer nombre de Document Tardor i Hivern 2013 conté més de 200 pàgines relacionades amb art, moda i divers contingut cultural. Així mateix, compta amb la col·laboració de coneguts personatges de les arts visuals, moda, cinema, literatura, així com dels següents fotògrafs de moda: Collier Schorr, Jeff Burton, Jack Pierson, David Armstrong, Paul Wetherell, Benjamin Alexander Huseby, Maripol, Catherine Servel, Sofia & Mauro, i Miquel Reveriego.

Portada dissenyada per l’artista italià Fancesco Vezzoli, amb la supermodel Liya Kebede i fotografia de Collier Schorr.

Sens dubte una revista a tenir en compte per aquells interessats en conèixer les últimes tendències de moda i arts visuals a nivell internacional.

 • Fotògraf/s: VV.AA.
 • Editorial: Damiani
 • Preu: 18€

Doble inauguració a Kowasa Gallery

Rafael Navarro, La presencia de una ausenciaDimarts, novembre 6, a les 19:30h Kowasa Gallery et convida a la inauguració de les dues exposicions:

 • Espai 1 (galeria)
  Rafael Navarro, La presència d’una absència (Homenatge a Manuel Álvarez Bravo)
 • Espai 2 (llibreria)
  Federico Frangi, Vides en la ruta

Ambdues inauguracions tindran lloc el proper dimarts 6 de novembre, a partir de les 19:30h i comptaran amb la presència dels autors.

Exposicions

Del 6 de novembre 2012 al 5 gener 2013

Horari de visites

Espai 1 (galeria)
De dimarts a dissabte, de 16:30h a 20:30h o amb cita prèvia.

Espai 2 (llibreria)
De dilluns a divendres, de 10:00h a 20:30h.
Dissabtes, de 10:00h a 15:00h i de 16:00h a 20:30h.

Kowasa
C/ Mallorca 235 (veure mapa)
08008 Barcelona

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.