avatar

Les novetats de Kowasa

Yangtze the long river. Nadav Kander

Yangtze the long river. Nadav KanderEl riu Yangtze és el riu més llarg d’Àsia i el tercer del món, que flueix en la seva integritat per la Xina al llarg de 6.300 km, des de la província de Qinghai fins Xangai.

La presència d’aquest riu està per tant fortament arrelada a la cultura, espiritualitat i mentalitat de la població xinesa. Tractant a aquest element, el riu, com una metàfora del canvi constant i de la nostra interacció amb la naturalesa, el reconegut fotògraf Nadav Kander fotografia els paisatges que cohabiten amb el riu i la gent que l’habiten, des del seu naixement fins a la desembocadura.

Introducció de Kofi Annan.

 • Fotògraf/s: Kander, Nadav
 • Autor/s text: Annan, Kofi, Tchang, Jean Paul
 • Editorial: Hatje Cantz
 • Preu: 75€

Looking for Love, 1996. Alec Soth

Looking for Love, 1996. Alec SothL’últim llibre de Alec Soth “Looking for Love, 1996″, explora la recerca de l’amor guiada pel cor i la recerca de l’amor guiada per la mirada. Ens evoca el temps de l’inici, quan tot comença i roman encara obert, quan tot és emocionant i es va col·locant suaument al seu lloc.

És en aquest temps quan es va formant no només la base d’un nou amor sinó de cada nou projecte fotogràfic. Es tracta d’un llibre sobre la recerca, sobre l’acostament intuïtiu a persones i les seves històries … sobre enamorar-se d’un mitjà que obre mirades a mons que d’una altra manera romandrien tancats – intens i magnètic com una nit interminable en un bar.

 • Fotògraf/s: Soth, Alec
 • Editorial: Kominek Gallery
 • Preu: 35€

Portraits in the presence of Marina Abramovic

Portraits in the presence of Marina AbramovicLa necessitat de documentar els happening i les performances com a art conceptual que va néixer per no ser objetivizado ni mercantilitzat afavorir la presència dels fotògrafs al món dels artistes.

El 2010 el MoMA va celebrar una històrica retrospectiva sobre Marina Abramovic, consagrant a l’artista com a gran diva d’aquest mitjà. El fotògraf Marc Anelli documentar a tots els participants que en aquesta ocasió van interactuar directament amb Abramovic, l’artista va convidar a una multitud de persones a seure davant seu tant temps com voldrien. Va ser un total de 716 hores i 30 minuts el temps que Abramovic romandre davant les 1500 persones que van participar.

El projecte fotogràfic de Marc Anelli captura cadascuna d’aquestes interaccions mitjançant la sèrie de retrats que va fer de cada participant. Després de l’èxit que van obtenir a internet, ara es recullen aquests retrats en la seva totalitat en el volum titulat “Retrats en presència de Marina Abramovic”.

Les fotografies ofereixen a l’observador l’oportunitat d’experimentar la performance des de la perspectiva de Abramovic, revelant tant moments dramàtics com mundans, alhora que ens parlen de la humanitat que tanca en si mateixa aquesta interacció. Les fotografies resultants són captivadors i intenses, i posen rostre a les persones amants de l’art al mateix temps que ens transmeten allò que flueix en ells en entrar en contacte amb l’artista.

 • Fotògraf/s: Anelli, Marc
 • Editorial: Damiani
 • Preu: 32€

Imogen Cunningham

Imogen CunninghamGran retrospectiva dedicada al treball de la fotògrafa americana Imogen Cunningham, pionera del moviment modern en la fotografia i figura clau de la fotografia del segle XX. El llibre ha estat publicat amb motiu de l’exposició a la Fundació MAPFRE que es pot visitar fins al gener 2013.

Es tracta de la retrospectiva més completa realitzada fins ara i recull més de 200 fotografies que repassen la dilatada trajectòria d’aquesta fotògrafa innovadora i visionària: des dels seus composicions naturals abstractes de plantes i flors i les seves fotografies de nus, fins als seus icònics retrats d’artistes , ballarins, actors i pensadors per a la revista Vanity Fair.

Es tracta d’una publicació de referència sobre Imogen Cunningham, tant per les obres reproduïdes, algunes d’elles inèdites, com pels assajos a càrrec de les especialistes Celina Lunsford, comissària de la mostra, Marisa Sánchez i Jaume Allen, que aporten una mirada nova sobre l’artista americana.

 • Fotògraf/s: CUNNINGHAM, Imogen
 • Editorial: TF Editors
 • Preu: 45€

L’inassolible. Roger Guaus (Edició de 500)

L'inassolible. Roger GuausL’inassolible – El inabastable, de Roger Guaus, és un llibre que posa en evidència la relació entre dues generacions a partir de l’experiència de l’autor amb el seu pare.

El llibre està estructurat al voltant del text “Reflexions d’un pare de cinquanta anys” que va escriure el pare de l’autor quan aquest va marxar de casa per anar a viure sol.

 • Fotògraf/s: Guaus, Roger
 • Editorial: Ca l’Isidret Edicions
 • Preu: 25€

Emergent Lleida 2011 (Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals)

Emergent Lleida 2011 (Festival Internacional de Fotografia i Arts Visuals)The Private Space (TPS) edita aquest pack de 6 llibres en els quals es mostra els projectes dels artistes seleccionats per TPS en la passada edició del Festival Emergent (Lleida 2011).

Alberto Feijóo, Blanca Galindo, Víctor Garrido, Simona Rota, David Simon Martret, Cédric Van Turtelboom.Seis fotògrafs emergents de diferents països i amb diferents mirades que reflecteixen les relacions personals amb contextos geogràfics específics.

 • Fotògraf/s: Feijóo, Alberto; Galindo, Blanca, Garrido, Victor, Rota, Simona; Martret, David Simó, Van Turtelboom, Cédric
 • Editorial: TPS
 • Preu: 55€

Este seu olhar. Maíra Soares (Edició de 500)

Este seu olhar. Maíra SoaresAquest Seu Olhar (Aquesta mirada teva) és un assaig fotogràfic creat a partir de les imatges que el pare de l’autora va prendre de la seva mare durant la seva lluna de mel. Maíra Soares trobar aquestes imatges després de la mort de la seva mare, 35 anys després que fossin preses, i va sentir que estava mirant a una altra persona.

Com explica Maíra, l’objectiu d’aquest treball és descobrir a la seva mare tornant al passat a través dels ulls del seu pare. La seva intenció és descobrir el món de la mare i els sentiments durant aquest període de la seva vida, i introduir al mateix temps en els records del seu pare.

 • Fotògraf/s: Soares, Maíra
 • Editorial: Maíra Soares, Set d’un cop i underbau
 • Preu: 18€

Matías Costa (Edició de 500)

Matías CostaEl primer llibre amb el qual arrenca la col·lecció Bokeh, editada per Lens Escola d’Arts Visuals, és The Family Project, de Matías Costa, un treball que indaga en la memòria familiar però també a la desmemòria i l’oblit. Remuntant les empremtes que la seva família ha deixat marcades en els mapes al llarg de cent anys de migracions, l’autor ha recopilat milers d’arxius i ha fotografiat l’atmosfera d’aquests llocs.

 • Fotògraf/s: COSTA, Matías
 • Editorial: LENS Escola d’Arts Visuals
 • Preu: 20€

Corpografía. El cuerpo en la fotografía contemporánea

Corpografía. El cuerpo en la fotografía contemporáneaA principis dels anys noranta del segle XX, el cos humà adquireix un interès social i cultural que repercuteix en el pensament i en l’Art. Una època on el cos ja no és un mitjà per representar la bellesa del nu, sinó un espai per indagar sobre la identitat, la complexa realitat social o la fràgil condició humana. Uns aspectes de la contemporaneïtat que la Fotografia registra en complicitat amb l’Art del seu temps.

En Corpografía, l’obra de 54 fotògrafs serveix de base per iniciar un recorregut pel tema del cos humà i deixar constància de la vigència que adquireix a la Fotografia contemporània. Amb aquesta finalitat, s’utilitzen els treballs d’autors actuals considerats com clàssics, juntament amb els d’autors més recents i, fins i tot, i com a exemple de la inquietud pel tema, amb l’obra d’autors desconeguts.

Autors esmentats: Marina Abramovic, Lou Acedo, Diane Arbus, Wynn Bullock, Ramon Casanova, John Coplans, Laura Cuch, Imogen Cunningham, Antoine d’Agata, Salvi Danès, Corinne Day, Regina deLuise, Rineke Dijkstra, Manel Esclusa, Joan Fontcuberta, Pere Formiguera, Alberto García Alix, Nan Goldin, Maite González, Roger Guaus, Elizabeth Heyert, Nienke Klunder, Lu Lantana, Tuti Maglio, Leo Maguire, Sally Mann, Robert Mapplethorpe, Tiana Markova-Gold, Leonard McCombe, Boris Mikhailov, Santos Montes , Laia Moretó Alvarado, Isabel Muñoz, David Nebreda, Catherine Opie, Miguel Oriola, Jordi Parramón, Noelia Pérez, Núria Porras, Christian Poveda, Carla van de Puttelaar, Mapi Rivera, Thomas Ruff, Sebastião Salgado, Jan Saudek, Martin Schoeller, Cindy Sherman, Laurie Simmons, Jock Sturges, Joan Teixidor, Jennifer Willet, Joel-Peter Witkin, Francesca Woodman, Rodrigo Van Zeller.

 • Fotògraf/s: VV.AA.
 • Autor/s text: RAICH Muñoz, Llorenç
 • Editorial: Casimiro
 • Preu: 9€

Lurzer’s Int’l Archive vol 5/2012

Lurzer's Int'l Archive vol 5/2012Revista bimensual que mostra les millors 70 campanyes publicitàries del moment, així com els millors 50 anuncis i les 15 creacions digitals més destacades, servint de documentació de referència per a aquells que treballen en aquest sector.

 • Autor/s text: VV.AA.
 • Editorial: Lürzer Archive
 • Preu: 21,50€

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.