avatar

Taller d’edició gràfica amb Mª Rosa Vila i Manel Soria, dissabte 15 de desembre de 2012

Taller EF d'Edició Gràfica amb Mª Rosa Vila i Manel SoriaAquest serà el darrer taller que farem aquest any i hem volgut fer-ho amb uns convidats de luxe, ben coneguts per la majoria: la Mª Rosa Vila, fotògrafa i directora de fotografia de la revista Descobrir i en Manel Soria, a qui potser coneixeu com Agrimensor Frikosal, especialitzat en astro-fotografia i natura.

A mig desembre son dates complicades, però potser el Nadal també és una bona excusa per auto-regalar-vos un taller dels que be de gust fer, abans d’estar uns dies envoltat de família i d’obligacions, menjant el que ja no hi cap i comprant per abastir Pares Noels i monarques orientals.

Us volem engrescar a que vingueu, perquè creiem que es dels imprescindibles, però per això, potser res millor que sigui la pròpia Mª Rosa la que us expliqui el temari del taller per acabar-vos de convèncer.

Com seleccionar, ordenar imatges i convertir-les en una història visual efectiva i estètica

Molts fotògrafs que vénen a veure’m a la redacció del Descobrir m’expliquen que el que més els costa d’un reportatge és editar les fotos. Quines triar d’entre els milers d’imatges disparades? Com saber les que funcionaran? Com organitzar-les? Com explicar una història amb elles? Amb quantes imatges? En quin ordre? Com triar la foto d’obertura d’un reportatge? I la de tancament? Com evitar que ens falti una foto? Com aconseguir que el reportatge sigui estèticament potent?

Si volem que les nostres fotografies expliquin de manera efectiva una història, capturant l’atenció dels espectadors, haurem de saber seleccionar-les i ordenar-les. Si ho fem bé, podrem comunicar molt millor el nostre missatge, ja sigui en un reportatge que volem veure publicat, una exposició, un fotollibre, un multimèdia o un àlbum en una xarxa social.

En aquest taller…

 • Explicaré com passar de tenir una idea de reportatge o projecte fotogràfic a concretar-la correctament, planificar-la, desenvolupar-la i resoldre-la fins convertir-la en un bon treball fotogràfic.
 • Comentarem quines fotografies són indispensables per aconseguir-ho.
 • Us mostraré com seleccionar les que ens interessen, i com, en funció de les fotos que escollim, podrem explicar una història o una altra.
 • Per últim, donarem una ullada a les diferents maneres d’ordenar les fotos per aconseguir que una sèrie d’imatges soltes d’un aspecte de la realitat es converteixi en un discurs visual efectiu i estètic.

Tot això ho farem de manera molt pràctica, amb multitud d’exemples reals i podeu portar de 15 a 30 fotografies pròpies i d’un mateix tema per a fer un revisat de portfoli, si ho voleu.

Per això, també comptarem amb l’ajut del fotògraf Manel Soria, que us explicarà com va plantejar alguns dels seus reportatges, amb quines dificultats s’hi va trobar i com les va resoldre.

Si creus que aquest és el taller que estaves esperant, aquestes són les dades:

 • Data: dissabte 15 de desembre de 2012
 • Horari: de 10 a 14h i de 16 a 20h , amb un petit descans i break a la primera part.
 • Lloc: Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (veure Google Maps)
 • Professors:
  Maria Rosa Vila. Editora gràfica, fotògrafa i periodista. Màster en Edició Gràfica de la UAB. Directora de Fotografia de la revista Descobrir, editora espanyola de la pàgina de l’APOD (Astronomy Picture of the Day) de la NASA al Facebook, i editora gràfica de diversos fotollibres.
  Manel Soria. Fotògraf especialitzat en astrofotografia i natura. Ha publicat reportatges en diversos mitjans, i algunes de les seves imatges han estat APOD de la NASA. És, a més, doctor enginyer industrial i professor de la facultat d’Enginyeria Aeronàutica a la Universitat Politècnica de Catalunya. Autor del bloc Frikosal.
 • Preu del taller: 80€ o 100€ incloent dinar al Restaurant El Teler. Recordeu però que si teniu el Carnet d’Amic d’EF hi ha un descompte de 10€ en ambdós casos.

Hem creat una secció als fòrums dedicada al taller per mantenir-vos informats. També és el lloc adient per avisar-nos si feu el pagament del taller i on fer consultes i comentaris sobre el taller. Si voleu contactar amb nosaltres per e-mail, feu-ho a tallers.ef@gmail.com.

Us garantim que el taller serà molt didàctic i us resoldrà tots els dubtes i misteris de l’edició gràfica. Serà un plaer veure’ns allà!

La inscripció al taller és formalitza en fer el corresponent pagament. El podeu fer immediatament mitjançant PayPal (pagament segur) que també us permet pagar amb targeta de crèdit encara que no en sigueu usuaris.

Si ho preferiu, també podeu pagar fet un ingrés en el compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell. Imprescindible indicar el nom i telèfon o e-mail de contacte en el concepte de l’ingrés.

Nota. L’organització es reserva el dret d’anul·lar o modificar el taller per manca de participants.

Vols venir gratis als tallers d’EF? Fes un 3+1

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Taller d’edició gràfica amb Mª Rosa Vila i Manel Soria, dissabte 15 de desembre de 2012”

 1. […] recordeu que el proper taller serà el 15 de desembre amb la Mª Rosa Vila i en Manel Soria ( Frikosal) i que les inscripcions estan obertes i que publicarem la llista dels assistents ben […]