avatar

Concurs Mensual EF desembre ’12: un punt de vista singular

"Les negres ombres dels cavalls blancs" del ferranJa podem proclamar el vencedor de l’edició de novembre del Concurs Mensual d’EF. Es tracta del company ferran amb la seva foto “Les negres ombres dels cavalls blancs“, que ha obtingut 45 punts. El segon i tercer lloc són per les fotos “Lost and found” del Toni No amb 20 punts i “L’ombra del mal” del Berrocant amb 19 punts.

L’amic ferran, que ens ha alegrat tornar a veure per EF després de força temps d’absència, s’endú un trípode GorillaPod SLR Zoom, cedit pel nostre patrocinador Disefoto. També podrà encarregar una còpia 30x40cm en paper Hahnemühle al laboratori Copia.

Les nostres felicitacions al guanyador pel seu merescut triomf i a tots els participants per la qualitat de les fotografies presentades. Gràcies per participar! Tot seguit, encetem la darrera edició del Concurs Mensual EF tema de l’any.

Un punt de vista singular

"Escala de socors" de l'Aleksandr RodchenkoVal a dir que aquest cop ens hem inspirat en la foto guanyadora per decidir el tema. També volem recuperar, en certa manera, la línia que havíem pres en algunes edicions, en les que fèiem referència a clàssics de la fotografia. Per l’edició final del Concurs Mensual EF 2012 no demanem un tema en concret, sinó més aviat una manera particular de mirar-s’ho.

Tal com es varen atrevir a fer fotògrafs de vanguardia com l’Aleksandr Ródchenko o el László Moholy-Nagy, volem que trieu el tema que vulgueu, però que el mostreu amb un punt de vista singular, innovador, sorprenent, extrem, que potser alteri la percepció o la comprensió de l’escena o l’objecte fotografiat, tal com ha fet en ferran amb els seus cavalls.

Val més que no badeu gaire, doncs aquest mes és curt i força accidentat. A més, la probable ingesta excessiva de canelons, torrons, neules i cava us pot enterbolir la ment i distreure més la feina.

El premi per aquest mes és una motxila Lowepro Slingshot 202 AW, cedit pel nostre patrocinador Disefoto. A més, com és habitual, és que el guanyador podrà encarregar una còpia de la seva foto de 30x40cm sobre paper Hahnemühle al laboratori Copia.

Podeu consultar les bases del Concurs Mensual EF en aquesta secció del fòrum. Si teniu dubtes o preguntes, les podeu formular en aquesta secció. Recordeu que heu d’enviar les fotos per email a concurs.mensual.ef@gmail.com.

Teniu temps per enviar les vostres fotos fins les 24:00h del diumenge 30 de desembre. Feu un esforç, apliqueu-vos, demostreu en aquesta darrera edició del concurs el que sou capaços de fer!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Concurs Mensual EF desembre ’12: un punt de vista singular”

  1. Enhorabona al guanyador i a tots els participants!

  2. […] En qualsevol activitat, artística o no, la formació, la dedicació i la pràctica són factors imprescindibles per assolir el nivell necessari per poder fer les coses amb cara i ulls. En el camp de la fotografia, aquests factors sembla que cada vegada són més prescindibles per a una gran majoria de practicants, i gràcies als nous enginys tothom es veu amb cor de fer fotografies “artístiques” amb regust retro, o d’endegar projectes aparentment originals que acaben caient gairebé sempre en el mateix parany: imitar altres projectes aparentment originals inspirats en projectes d’altres autors que han sucat de projectes anteriors que … Amb la qual cosa, qui vol proposar noves maneres de veure el món s’ha d’empescar iniciatives com el concurs d’aquest desembre on ens demanen fotos vistes des d’un punt de vista singular. […]