avatar

El projecte Barcelona Photography Map

Fa uns dies varem compartir un mapa de Google que havia creat un company d’espaifotografic. Ens en varem assabentar a través del Facebook gràcies a Lau W. Arm, o el que és el mateix, en Biciman o per qui el coneix personalment en Markus Furgber.

En aquest mapa s’hi pot veure la ubicació de diferents llocs relacionats amb la fotografia a Barcelona, com sales d’exposicions, botigues, llibreries, etc

Li varem dir de poder compartir aquest projecte des d’espaifotografic i d’aquesta manera donar-li el ressò que es mereix i ell ràpidament hi va accedir i ens va fer aquest escrit explicat en primera persona, perquè sapigueu de primera mà d’on ve el projecte i com ho ha fet.

Aquí el relat del Markus:

Com vaig arribar a crear el Barcelona Photography Map? En la meva nova condició d’usuari de Facebook segueixo exclusivament temes relacionats amb la fotografia.

Barcelona Photography MapEn l’espai virtual vaig arribar a creuar-me amb l’ Olmo Gonzalez Moriana i amb l’ Olmo González-Fotógrafo  que a mi em semblen que són bessons. Tots dos o en cas de què només sigui un, però amb doble personalitat, són autèntics multiplicadors d’informació interessantíssima.

El passat día 27 de Novembre l’ Olmo González en qualitat de fotògraf va publicar la noticia sobre la iniciativa d’en Marco Bohr d’elaborar mapes que geo-referenciessin punts d’interès com llibreries, galeries i d’altres ubicacions relacionades amb la fotografia i així poder-hi gaudir una bona estona.

Vaig agafar la pista que havia donat l’Olmo i saltant a Phot(o)lia com a estació intermedia vaig arribar al blog de l’inventor i promotor de la idea, en Marco Bohr i el seu http://visualcultureblog.com.

De seguida em vaig posar en contacte amb ell per sondejar la possibilitat de fer un mapa com el que demanava per a Barcelona, ja que buscava voluntaris per fer-ho. Ens vàrem posar d’acord i vaig posar mans a la obra.

Em va ajudar molt la feina del company Esteve Travesa amb la seva crònica setmanal de les exposicions a Barcelona. Moltes gràcies, Esteve.

Camí a la finalització del mapa de Barcelona, vaig saber pel Pedro Arroyo -la seva web- i també gràcies a algun company de sessions del Photobookclub Barcelona, que quelcom semblant ja existia dintre de les entranyes de la pàgina de Barcelona Photobloggers, però ben amagat i en un segon terme. Una bona feina, recopilada per l’amic Oscar Ciutat.

Faltava doncs només llimar uns detalls seguint les instruccions d’en Marco Bohr i al cap de pocs dies em va donar el vist-i-plau i va publicar-la a Visualcultureblog.

Considero que el Bcn Photography Map és una eina en continua evolució i millora i qualsevol proposta de millorar-la serà ben rebuda.

Moltes gràcies companys,

Markus

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “El projecte Barcelona Photography Map”

  1. Com a proposta. I si ho obrim a l’àmbit Catalunya? crec que seria prou interessant afegint-ho al ja mapa d’usuaris d’EF