avatar

Revela-T 2013, el proper repte d’espaifotografic

Revela·T - Festival de Fotografia Analògica, Química, Argèntica

A hores d’ara ja sabreu del Festival, però us en fem cinc cèntims més. Revela-T és un festival fotogràfic que vol ser un punt de trobada per als amants de la fotografia i en especial pels apassionats de la fotografia analògica, química o argèntica.

L’hem batejat amb el nom de Revela-T perquè sona bé tant en castellà com en català i transmet clarament l’esperit del festival. Creiem també que pot tenir continuïtat i arribar a ser un referent, ja que entenem que no hi ha un altre esdeveniment d’aquest estil, si més no a nivell estatal.

No ens volem centrar en la fotografia analògica per nostàlgia ni volem que ho sembli, però ens fa l’efecte que dir “fotografia” en aquest moment implica “digital” de manera exclusiva i és inevitable parlar de tecnologia, megapixels, Photoshop, calibradors… Aquest enfocament és precisament el que volem obviar.

D’altra banda veiem un interès creixent entre aficionats que tornen a les tècniques pre-digitals o es decideixen a provar. Per això creiem que hi ha prou demanda per a un festival d’aquest tipus i els comentaris que estem rebent ens fan pensar que funcionarà àmpliament.

El festival es celebrarà el cap de setmana del 24, 25 i 26 maig 2013 a Vilassar de Dalt, a 20 km de Barcelona. El Parc de Can Rafart serà l’eix principal de les activitats, és una ubicació amb suficient espai per rebre a molta gent. Les dates són definitives, ja que s’aprofita que el cap de setmana posterior hi ha una fira en el mateix entorn. D’aquesta manera aprofitarem les instal · lacions previstes per a aquesta.

Comptem amb el suport de l’alcalde i el regidor de Cultura que ens asseguren els necessaris recursos quant a logística i instal·lacions, ja que diners ja ens han dit que no tenen ;-)

Programa d’activitats

Per poder rendibilitzar el cost addicional que suposa el desplaçament dels ponents que vénen de lluny, el diumenge oferirem tallers de fotografia que duraran tot el dia. De moment ja tenim confirmats un taller de tintip amb Quinn Jacobson, un taller amb Eduardo Momeñe i José Manuel Navia junts, i un taller de fotografia estenopeica amb Ilan Wolf.

Estem treballant per concretar i tancar el programa del festival. De moment, podem confirmar les següents activitats:

Divendres 24 (tarda)

 • Inauguració d’exposicions fotogràfiques.
  De moment tenim confirmades les de Faustí Llucià i Salva López, però hem rebut diverses propostes més, totes elles de gran qualitat.

Dissabte 25

 • Demostració d’ambrotip amb Quinn Jacobson.
 • Xerrada sobre fotografia estenopeica amb Ilan Wolff.
 • Taula rodona amb Eduardo Momeñe i José Manuel Navia.

Alhora es desenvoluparan activitats infantils, orientades tant com sigui possible a divulgar la fotografia, com una càmera fosca gegant, manualitats, etc. També hi haurà carpes venda i exhibició de productes, fotografies, contacte amb marques comercials, associacions i col·lectius, etc

Pel menjar tenim previst un arròs negre popular. Pretenem allargar la festa fins a la nit amb diversos grups de jazz-blues i barra de bar, que romandrà oberta al públic durant tot el dia.

Diumenge 26

 • Taller pràctic de tintip amb Quinn Jacobson.
 • Taller de Fotografia estenopeica amb Ilan Wolff.
 • Taller amb Eduardo Momeñe i José Manuel Navia (tema encara per determinar).

Estem esperant resposta d’altres ponents i cases comercials per incorporar-los a la llista definitiva, per això només aportem els que de moment hem concretat.

Revela-T: posem fil a l’agulla

Per anunciar el festival hem publicat una pàgina web preliminar. De moment aquesta introducció l’hem traduït al castellà, francès, anglès i alemany. La nostra intenció és substituir-la aviat per una altra més completa en la que oferirem informació puntual sobre organització i novetats del festival, programa d’activitats, compra de tiquets per a conferències i tallers, etc. Cal destacar que aquest anunci ha generat gran interès i hem rebut una resposta molt positiva, tant de gent interessada en assistir al festival com propostes de col·laboració de diversa naturalesa.

Estem treballant per completar i concretar el programa d’activitats, així com per captar col·laboradors, entusiastes i voluntaris que ens puguin ajudar a realitzar el projecte. Així mateix, hem començat a contactar amb empreses, comerços i entitats bancàries per oferir-los la possibilitat de participar al festival com a patrocinadors.

També estem en contacte amb diverses associacions i col·lectius que han mostrat el seu interès i s’han brindat a participar (Col·lectiu dinoudinou, Las Chicas de Talbot, Espai Nag, Barcelona Photobloggers, entre d’altres). La resposta que hem rebut fins ara és molt positiva i ens afirma en la convicció que Revela-T 2013 serà un gran esdeveniment.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Revela-T 2013, el proper repte d’espaifotografic”

 1. M’heu sorpres molt i molt gratament amb aquesta iniciativa. Ara portava una llarga temporada una mica “latergat” i amb aquesta noticia m’heu fet despertat de cop. Moltes gràcies. Des de les terres gironines, miraré de fer-ne tant de ressò com sigui possible. Ja miraré d’anar estant al corrent.

 2. per fi es respira un xic d ´aire fresc.