avatar

Empatx de fotos

En Miquel té un problema. No fa ni quinze dies que ha començat l’any i algun dels bons propòsits fotogràfics que s’havia fet ja comença a fer figa.

Més ben dit, ni tan sols ha tingut temps de posar fil a l’agulla al primer d’aquests projectes: reduir dràsticament el nombre d’imatges digitals que li entraven pels ulls dia rera dia. Pel cap baix, va calcular que l’any passat es devia haver empassat més d’un fotimer i mig de fotos, a raó d’unes 100 o 200 al dia, o més. La missió que s’havia proposat enguany era d’anar disminuint paulatinament la dosi, fins a arribar a clavar la vista només a una dotzena o dues de fotos cada dia.

Com que l’any passat va reeixir en la determinació de no fer comentaris farisaics i falsos als seus contactes fotogràfics, tenia el convenciment que enguany també li seria fàcil complir amb el propòsit de menjar poc i pair bé. Però entre les recomanacions que constantment li arriben a través del Facebook, el G+, Pinterest i similars, amb enllaços a pàgines sovint interessants, en general sorprenents i a vegades originals, i les propostes d’altres usuaris de les pàgines on penja les seves fotos, amb invitacions a visitar les seves respectives i poques vegades originals pàgines,  rarament interessants, i gairebé mai sorprenents, l’home ha quedat desarmat en pocs dies i s’ha rendit novament als cants de sirena de la parafernàlia digital.

I això que un bon amic li havia donat la solució: “Fes com jo, no et connectis a Internet!”

Però es veu que en Miquel és un home de voluntat dèbil i de fàcil doblegar, sobretot en assumptes gràfics i fotogràfics. I aquí el teniu, abatut, submís i vençut, arrossegant dia sí i dia també la mirada per la pantalla, rastrejant com un gos coniller les webs de fotògrafs reconeguts (té, ara acaba ensopegar amb l’arxiu de Joaquim Gomis al flickr), descobrint entrades impagables en blocs desconeguts (mira aquesta sobre en Wily Ronis), o capbussant-se en arxius fotogràfics entranyables (de Girona havia de ser!)…

Perdut en un mar –què dic en un mar!– en un oceà d’imatges, l’home ha estat incapaç de seleccionar-ne un parell o tres de bones per acompanyar aquest curt post de cap de setmana. Tanmateix, per atenuar una mica el desassossec que li ha provocat el precoç incompliment dels objectius d’aquest 2013, us deixa amb un enllaç per compartir un bon empatx de fotografies: que vagi de gust!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.