avatar

Taller d’il·luminació domèstica amb Eduard Selva

Si els Reis no s’han aturat a casa vostra o us han deixat una pila de carbó, el Pare Noel ha ignorat les vostres missives i al Tió els torrons li han fet un tap que no li ha permès produir com cal, nosaltres us oferim una bona oportunitat de fer-vos un auto-regal (o que algun ànima caritativa us el faci) d’allò més atractiu.

Tècniques d'il·luminació amb recursos domèsticsComencem el nou curs amb una proposta molt interessant pels que es volen iniciar en les tècniques d’il·luminació d’estudi d’una manera ben senzilla, pràctica i alhora molt assequible. L’encarregat de guiar-nos pel bon camí serà l’Eduard Selva, col·laborador habitual d’EF, excel·lent professor i responsable d’altres tallers anteriors.

En aquesta ocasió repassarem les bases teòriques de la il·luminació en fotografia però a petita escala, els conceptes són els mateixos. Els posarem en pràctica amb petits bodegons i muntarem la il·luminació aprofitant llums domèstiques amb una dosi mínima de bricolatge.

Farem servir petits objectes per practicar: claus, mòbils, ninotets, joies, rellotges, fruites, flors… Vosaltres mateixos podeu portar allò que us faci gràcia fotografiar o amb el que tingueu interès en experimentar.

Dedicarem el matí a assimilar els fonaments teòrics i pràctics de la il·luminació de bodegons o fotografia comercial. Descobrirem conceptes essencials com l’us bàsic de la llum continua i el seu control amb el temps d’exposició, com s’atenua la llum amb la distància, què significa i quina és la importància de la mida aparent de la font de llum… Tot plegat de manera pràctica i distesa, fent proves i estudiant els resultats obtinguts.

Treballarem amb elements molt senzills i que tots tenim a l’abast, no ens caldrà cap equip d’il·luminació especialitzat com focus d’estudi, flaixos ni res per l’estil: amb estris tant senzills com uns petits llums de sobre-taula, cartolines, paper de ceba i similars obtindrem resultats molt interessants i de gran qualitat. En la següent galeria podeu veure alguns exemples de tipus “fotografia de producte” que mostren el que es pot fer amb ben poca cosa.

El taller el fem el dissabte 2 de febrer al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (veure Google Maps). Començarem a les 9h i acabarem a les 13:30h.

El preu del taller és de 40€ (30€ si teniu el Carnet d’Amic d’EF). La inscripció al taller és formalitza en fer el corresponent pagament. El podeu fer immediatament mitjançant PayPal (pagament segur) que també us permet pagar amb targeta de crèdit encara que no en sigueu usuaris.

Si ho preferiu, també podeu pagar fet un ingrés en el compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell. És imprescindible que indiqueu el vostre nom i telèfon o email de contacte en el concepte de l’ingrés.

Hem creat una secció al fòrum dedicada al taller per mantenir-vos informats. També és el lloc adient per avisar-nos si feu el pagament del taller, així com fer consultes i comentaris sobre el taller. Si voleu contactar amb nosaltres per email, feu-ho a tallers.ef@gmail.com.

Nota: l’organització es reserva el dret d’anul·lar o modificar el taller per manca de participants.

Taller d’il·luminació domèstica amb Eduard Selva

 • Data: dissabte 2 de febrer de 2013
 • Horari: de 9h a 13:30h
 • Lloc: Museu Arxiu de Vilassar de Dalt
  (Masia Can Banús, C/Marqués de Barberà 9, Vilassar de Dalt, veure Google Maps)
 • Preu: 40€ (30€ amb el Carnet d’Amic d’EF)

Vols venir gratis als tallers d’EF? Fes un 3+1

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Taller d’il·luminació domèstica amb Eduard Selva”

 1. Puc donar fer de que es un curs ideal per adquirir coneixements bàsics d’iluminació. Jo hi he assistit en un d’ells, i es collonut, explicat de manera senzilla i a nivell inicial, no fa falta cap coneixement d’iluminació!

 2. He realitzat aquest curset l’any passat i em va sorpendre com l’Eduard explica el concepte de la llum. Es nota que és arquitecte i ho sap demostrar molt facilment,
  Haviem de fer nosaltres les pràctiques però vam deixar que ho fes ell i va sortir molt bé.

 3. Increïble el que es pot fer amb un parell de flexos. Un curs de conceptes bàsics i necessaris, molt clars i entenedors. L’Eduard sap transmetre i crear bon rotllo. A Manlleu ens ho vam passar molt bé. Recomanable 100%.

 4. Hola amics!
  Estic interessada en realitzar aquest curs, hi ha lloc encara????. Si és així ja em podeu guardar la plaça i us faig la transfe!.
  Bon cap de setmana.
  Clàudia.