avatar

Concurs Mensual EF febrer ’13: una bona foto mal feta

"Domino" de josepribasL’edició de gener del Concurs Mensual ha finalitzat amb un empat entre l’albert4vents i en josepribas, que han obtingut 24 punts per les seves fotos, “Caos” i “Domino” respectivament. Vist el cas, hem convocat un jurat extraordinari que ha votat un únic guanyador. El veredicte d’aquest jurat és que el premi finalment se l’endú en josepribas. En tot cas, Felicitats als dos i a tots els que finalment hi han participat.

En segon i tercer lloc han quedat l’Artemi amb la foto “Caos positiu” (15 punts) i en __JQ__ amb “Llàgrimes d’hivern” (11 punts).

Podeu veure totes les fotos presentades a l’edició de febrer del Concurs Mensual a la secció del fòrum dedicada al concurs o bé en aquest àlbum de Picasa.

Declarat el vencedor i felicitats tots els participants, ja ens podem posar a fer feina. Engeguem doncs una nova edició del Concurs Mensual EF.

Una bona foto mal feta

Que una fotografia es pugui (o s’hagi) de qualificar com bona o dolenta sovint és un tema delicat, ple de subjectivitat i arguments personals i intransferibles, tot plegat, ben relliscós. En principi, es diria que els defectes tècnics són més fàcils de detectar: qualsevol aficionat mínimament ensinistrat se sent capaç de decidir si una foto està moguda, desenfocada, sobre o subexposada, si té dominants de color errònies, l’horitzó torçat, mal composada… Sovint tendim a considerar aquestes suposades errades tècniques com trets inapel·lables, objectivament valorables. El problema és que si examinem la història de la fotografia no resulta difícil aplegar una col·lecció d’imatges icòniques i emblemàtiques que presenten un o més defectes de forma… O tots! Per exemple, recordeu la famosa foto de Robert Capa, la del desembarcament a la platja d’Omaha? Segur que sí!

El nostre desafiament per aquest mes va una mica en aquest línia: volem que presenteu fotos amb evidents errors tècnics però que encara i així, o precisament per això, resultin imatges interessants, atractives, expressives. És a dir, es tracta de fer servir els “defectes tècnics” com a eines creatives. Com podeu veure, no us plantegem un tema concret; això queda en les vostres mans. Nosaltres només volem que feu fotos bones mal fetes. Us hi atreviu?

Si no teniu clar el funcionament del Concurs Mensual EF, podeu consultar les bases en aquesta secció del fòrum. Si teniu dubtes o preguntes, les podeu formular en aquesta secció. Recordeu que heu d’enviar les fotos per email a concurs.mensual.ef@gmail.com.

Teniu temps fins diumenge 3 de març a les 24:00h. Aquest cop no teniu gaire més de 3 setmanes per enviar la vostra foto, així que val més que no badeu gaire. Endavant doncs, engegueu màquines i a l’atac!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.