avatar

El Festival Revela-T va prenent forma

Revela-T: festival de fotografia analògica, química, argèntica

Com bé sabeu molts dels habituals de la pàgina, d’aquí a poc es compleixen 5 anys del naixement d’espaifotografic. Avui volíem anunciar la calçotada que fem cada any per a celebrar-ho però una qüestió de darrera hora fa que la data que havíem previst no sigui del tot adient. Ens esperem a la setmana vinent per concretar-ho, però compteu que serà d’aquí a un mes aproximadament.

Volem que el nostre cinquè aniversari sigui una cosa ben especial i estem intentant una fita que, encara que soni a tòpic, marcarà un abans i un després a la història d’espaifotografic: ens referim al Festival Revela-T. Potser fa dies que no informàvem sobre l’esdeveniment i sempre és bo recordar-ho, perquè us ho apunteu bé a l’agenda i no hi hagin sorpreses quan arribi el moment.

Pels despistats i tots els que no estiguin al cas, és un Festival de fotografia analògica, química i tècniques alternatives que es farà els dies 24, 25 i 26 de maig a Vilassar de Dalt. La seu principal serà el Parc de Can Rafart, però els seminaris i tallers es faran a la futura Biblioteca de Can Manyé. També hi haurà exposicions a les Sales de la Massa, Centre Cultural i Museu Arxiu.

Falta poc per publicar el web del festival, en el que actualment només hi ha contingut introductori i sense especificar programació, exposicions ni d’altres informacions importants. També tenim en marxa una pàgina de Facebook i un compte a Twitter de les que us podeu fer seguidors i estar al corrent de tot el que va esdevenint al festival.

Enumerem una mica per sobre el contingut del festival, però només el que tenim assegurat per tal de no crear falses expectatives.

Quant a exposicions ens veiem certament limitats pels espais disponibles. En qualsevol cas, comptem amb una de fotografies del Faustí Llucià, una de càmeres antigues de col·lecció del Ramón Rodó, i segurament l’exposició itinerant Hablando de Plata. Aquestes s’inauguraran previsiblement el divendres 24 de maig al vespre.

El gruix del festival serà el dissabte, al Parc de Can Rafart. A les 10h començara la fira comercial. Constarà d’unes 25 carpes i ja podem dir que han confirmat la seva presència un bon grapat d’expositors: Kowasa, Rafel Forga, Fotoespai, ZinkinFoto, Santi Pladellorens, Laboratori Còpia, Lomography, Agrupació Fotogràfica de Catalunya, Impossible Project, EspaiNag, La Parada, Piensa en Rojo/Dirkoma, Dinou dinou/Fotoinvents, Sales de Plata i molts altres que ens agradaria afegir però que encara hem de confirmar.

A la Biblioteca Can Manyé, que és a menys de 100m del Parc, hi hauran dues activitats paral·leles. Una conferència-col·loqui amb Caja Azul de 10 a 14h (encara que no és definitiu del tot), una demostració de fotografia estenopeica amb Ilan Wolf de 10h a 12h i una demostració d’ambrotip a càrrec de Quinn Jacobson de 12h a 14h. Aquestes activitats tindràn un preu molt ajustat per tal que tothom amb interès hi tingui accés. La sessió de La Caja Azul i les dues demostracions es vendran com a paquet teòric i paquet pràctic juntament amb la gran sessió de la tarda: una taula rodona amb Eduardo Momeñe, Jose Manuel Navia i Manolo Laguillo, moderada per Josep Bou, fotògraf, amic i creador del Passanant Foto.

Volem aprofitar per proposar ara i des d’aquí una fira de venda d’obra fotogràfica; això sí, han de ser fotografies analògiques, és clar. Aquesta fira en principi tindrà lloc a la Sala Polivalent de Can Rafart i els participants disposaran d’un espai per exhibir i vendre la seva obra. Ens agradaria rebre les vostres propostes; si hi han moltes sol·licituds farem una tria tenint en compte la qualitat de l’obra presentada. Si voleu participar-hi, envieu-nos un correu indicant un web on puguem veure el vostre treball i una breu explicació del mateix. Nosaltres us contestarem ampliant-vos tots els detalls de participació.

També durant tot el dissabte hi haurà demostracions gratuïtes de Lomography, Impossible Project, i de tots els col·lectius que col·laboren amb nosaltres com el Col·lectiu Dinou Dinou, Taller Milans/Chicas de Talbot, Espai Nag…

Al mati hi haurà un espai reservat per a mercat d’intercanvi destinat als que tingueu càmeres, accessoris, aparells o altre material fotogràfic que vulgueu vendre o intercanviar. En aquest cas l’organització de Revela-T només posa l’espai i no gestionarà ni farà de mediador entre els que  participin en aquest mercat.

Al migdia hi haurà un arròs popular fet pel gran arrosser Joan Mestres. La nostra intenció és que sigui un arròs negre, a veure si aconseguim convèncer al cuiner…

Cap a les 8 del vespre ja serà hora d’anar plegant i descansar una bona estona, fent un mos, bevent una bona cervesa i escoltant alguns dels grup de música que tindrem fins ben entrada la nit.

Diumenge tornarà a ser dia de feina, doncs tenim previstos els tallers més llargs (tot el dia): un amb l’Eduardo Momeñe juntament amb el Jose Manuel Navia, tots dos fotògrafs ben coneguts que no cal presentar; un altre de l’Ilan Wolf en el que podreu practicar fotografia estenopeica de la mà d’un gran mestre; i també un del Quinn Jacobson, un del actuals gurús de la tècnica del Col·lodió Humit.

Segurament molts voldreu quedar-vos el cap de setmana per tal d’aprofitar el temps. Per això hem   contactat amb l’Hotel Ibis de Mataró, a tocar de l’accès de l’autopista A32, que ens ha fet una oferta especial pel Festival. També estem en contacte amb una empresa d’autobusos per a disposar de vehicles llançadora entre l’hotel i el festival.

Ens complau molt poder-vos dir que estem rebent contínuament mostres de suport de gent d’arreu del món que vol venir al festival, gent que vol ajudar en l’organització i en tots els casos el clam és el mateix: ja era hora que hi hagués una iniciativa d’aquest tipus!

Volem continuar rebent el vostre suport i canalitzar aquesta onada de voluntariat. Si voleu ajudar-nos com a voluntaris durant el festival, només cal que ens ho feu saber per email.

Si voleu us podeu descarregar un document PDF descriptiu del Festival Revela-T en català i en castellà. Aquest document l’anem corregint i renovant a mesura que tanquem temes i concretem detalls; és una bona font d’informació actualitzada sobre el projecte.

Enhorabona a tots, ho estem aconseguint!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.