avatar

Sortida fotogràfica EF al Parc Fluvial del Llobregat, 23 de març

Espai Natural del Delta del LlobregatLa primera sortida d’enguany serà el dissabte 23 de març, serà una visita al Parc Fluvial del Llobregat. A continuació l’Olga ens ho explica amb tot detall.

Com ja us varem explicar aquest serà un any d’aigua, de paisatges en els que l’aigua sigui la protagonista. Per la primera sortida hem pensat centrar-nos en Barcelona, una ciutat envoltada per dos rius i pel mar; passarem el dia a la conca de un d’aquests rius, la del Llobregat.

Dedicarem la jornada a descobrir i conèixer l’Espai Natural del Delta del Llobregat. Estarem tot el dia voltant, caldrà que portem la beguda i dinar.

Quedarem a les 10 del matí al pàrquing que es troba a la entrada del parc (coordenades GPS: N 41º 18’ 31,57″; E 2º 6’ 42,75″, veure a Google Maps).

Estany de Cal TetUn cop hi siguem tots començarem a caminar en direcció a la platja fins a trobar el mirador de la Torre de la Bunyola des d’on gaudirem d’una panoràmica de la banda sud del parc. Continuarem fins arribar als Carabiners, les antigues casernes d’aquest cos de seguretat que es trobaven aquí i seguirem fins arribar al Semàfor una altre edifici singular. Aquí hi dedicarem una estona a explorar la zona i els seus encants fotogràfics.

Per continuar tornarem una mica cap enrere fins trobar un altre camí que ens porti fins a la riba del Llobregat. Passarem per la Torre de Cal Malet i arribarem a la desembocadura del riu. Retrocedirem una mica per anar a la Pineda De Ca l’Arana i arribar a l’estany de Cal Tet, on podrem estar una estona observant ocells.

Ja de tornada, si ens dona temps, ens arribarem fins al altre mirador de la estany: el Mirador del Sabogal. Cal tenir en compte que el parc tanca les portes a les cinc de la tarda.

Veient els avions des del mirador de la pistaEncara que tinguem que sortir del parc, el dia no se ha acabat perquè encara podrem gaudir d’un altre de les experiències del entorn, un contrast ben curiós: aquest espai esta a tocar del aeroport de Barcelona i la presència dels avions serà una constant que ens acompanyarà tot el dia. Ho aprofitarem i arrodonirem la jornada anant fins al mirador de la pista d’aterratge de l’aeroport, on podrem practicar una mica de planespotting.

Esperem que aquesta excursió us doni bons motius per espolsar-vos el que queda d’hivern de sobre. Només us preguem que ens feu saber si teniu intenció de venir, per poder fer una mica de llista d’assistents a la sortida. Per això obrim al fòrum un tema dedicat a la sortida.

Us recomanem que per aquesta sortida us procureu roba i calçat còmode; tanmateix recordeu que heu de portar beguda i menjar. Ens veiem al Delta del Llobregat!

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.