avatar

Taller “Relació íntima del fotoperiodista amb el seu treball” amb Alfons Rodríguez

El proper taller que us oferim, previst pel proper dissabte 6 d’abril, és sobre fotoperiodisme. En aquesta ocasió comptem, com sempre procurem, amb un ponent de gran nivell: el foto-periodista professional Alfons Rodríguez.

Com ja sabeu els habituals de la casa, també molts dels que heu participat en algun dels nostres tallers, sempre procurem oferir temes que escapen dels tòpics habituals, alhora que ens esforcem en trobar ponents de qualitat i gran nivell.

Alfons Rodríguez

image002Alfons Rodríguez és foto-periodista documentalista independent. La seva obra s’exposa i publica internacionalment.

A l’actualitat es troba presentant el projecte El Tercer Jinete, un anàlisi global del problema de l’alimentació al món. Aquest treball serà la base per argumentar el taller i el projecte sobre el qual treballar amb els assistents.

Durant els últims 15 anys, l’Alfons Rodríguez ha realitzat centenars de reportatges de temàtica documental, denúncia social, actualitat i antropologia en gairebé noranta països. La seva obra s’ha exposat en dotzenes d’exposicions dins i fora d’Espanya.

Ha cofundat Gea Photowords, una iniciativa per tractar de forma global i multidisciplinari els problemes que assolen el nostre planeta, al costat d’altres fotògrafs, escriptors, cineastes i periodistes de renom. També és impulsor de Caja Azul, un fòrum de debat públic sobre fotografia i pensament. pertany a l’organització italiana Shoot 4 Change —n’és un dels delegats a Espanya— i a Reporters sans Frontiers.

Les seves imatges i articles s’han publicat en mitjans nacionals i internacionals com El País, La Vanguardia, National Geographic Magazine, La Repubblica o The Courier. És autor de diversos llibres individuals i col·lectius. També col·labora amb organismes internacionals com Nacions Unides, Oxfam, logo_godó_fotoperiodismoMetges Sense FronteresUniversitat de Barcelona o Acció Contra la Fam.

El seu treball ha estat reconegut amb diferents premis i mencions com el Premi Godó de Fotoperiodisme 2011. El seu projecte El Tercer Jinete ha rebut un diploma de reconeixement al mèrit en periodisme pel desenvolupament de mans de SAR el Príncep d’Astúries als XVI Premis Codespa.

El taller “Relació íntima del fotoperiodista amb el seu treball”

_ARM3676En aquest taller tractarem sobre com es relaciona un fotògraf independent amb el seu treball, sobre la base de l’experiència personal d’un reporter desgranada amb rigor i sinceritat. El taller pretén debatre i crear consciència sobre la interacció íntima del fotògraf amb el seu treball.

Examinarem els aspectes teòrics i ètics en la forma de treballar per tal d’assentar els pilars per a la creació d’un projecte documental fotogràfic, argumentat de manera professional i responsable.

Els punts a tractar durant el taller seran els següents:

 • Influència i valoració de les noves tecnologies en la informació.
 • Establir la connexió i metodologia adequada aplicable al treball amb organitzacions no governamentals i agències internacionals.
 • Relació íntima i experiència personal del fotògraf amb el seu treball.
 • Qüestions ètiques.
 • Possibilitats de difusió del projecte. La garantia del mètode
 • multidisciplinari (foto-video-texto-web-exposición, premsa…).
 • Informació i estètica d’una fotografia. El discurs i l’edició.

_ARM5483El taller el fem el dissabte 6 d’abril al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (veure Google Maps). Començarem a les 9h i acabarem a les 13:30h.

El preu del taller és de 40€ (30€ si teniu el Carnet d’Amic d’EF). L’inscripció al taller és formalitza en fer el corresponent pagament.

El podeu fer immediatament mitjançant PayPal (pagament segur) que també us permet pagar amb targeta de crèdit encara que no en sigueu usuaris.

Si ho preferiu, també podeu fer un ingrés en el compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell. És imprescindible que indiqueu el vostre nom i telèfon o email de contacte en el concepte de l’ingrés.

Hem creat una secció al fòrum dedicada al taller per mantenir-vos informats. També és el lloc adient per avisar-nos si feu el pagament del taller, així com fer consultes i comentaris sobre el taller. Si voleu contactar amb nosaltres per e-mail, feu-ho a tallers.ef@gmail.com.

Nota: l’organització es reserva el dret d’anul·lar o modificar el taller per manca de participants.

Taller “Relació íntima del fotoperiodista amb el seu treball” amb Alfons Rodríguez

 • Data: dissabte 6 d’abril de 2013
 • Horari: de 9h a 13:30h
 • Lloc: Museu Arxiu de Vilassar de Dalt
  (Masia Can Banús, C/Marqués de Barberà 9, Vilassar de Dalt, veure Google Maps)
 • Preu: 40€ (30€ amb el Carnet d’Amic d’EF)

Vols venir gratis als tallers d’EF? Fes un 3+1

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.