avatar

Taller de Fotografia Macro de Natura a la tardor, amb Àlex Alonso

Iniciem la temporada de tallers amb un excel·lent fotògraf, docent i bon amic que molts vosaltres ja coneixeu: l’Àlex Alonso. El proper dissabte 26 d’octubre, l’Alex ens ofereix l’oportunitat d’iniciar-nos en els secrets de la fotografia macro de tardor en plena natura, sobre el terreny.

Com sabeu els que ja heu tingut l’ocasió de fer algun dels nostres tallers amb ell, l’Àlex Alonso és un fotògraf amb una gran experiència en la pràctica d’aquesta especialitat. És també un extraordinari comunicador i professor, amb un estil eminentment pràctic: l’Àlex ensenya “fent”, que és la manera més eficaç i segura d’assolir les tècniques i conceptes del tema.

Mycena inclinata (foto. Àlex Alonso)De ben segur que n’heu vist alguna de les fotografies de flors, insectes o potser de bolets de l’Àlex Alonso. Precisament els bolets són un dels temes en el que més incideix i que més l’emociona i segurament un dels temes en que més aprofundirem donat l’època a la que estem.

El lloc de trobada per aquest taller serà la plaça de l’estació de tren de Sant Celoni. Així que hi anem arribant, poc abans de les 10:00h, podrem fer un cafè. Quan hi siguem tots, anirem a la localització on farem el taller. Us preguem que sigueu puntuals.

Començarem amb una part teòrica del que és, com es fa, de les diferents visions, sistemes i tècniques. Ho farem de forma simple, distesa, amena, objectiva però sobretot pràctica i divertida. L’Àlex es va formar en Belles Arts; és un apassionat de tot el que envolta aquest mon i prefereix centrar-se més en l’estètica, l’emoció i assimilar els coneixements més tècnics i teòrics en base als exercicis pràctics que es facin. No patiu, sortireu del taller amb prou coneixement per encarar el vostre propi projecte de fotografia macro, sigui del tipus que sigui.

Al matí farem el taller als voltants del Parc Natural del Montnegre. Començarem fent una petita introducció teòrica i un petit desdejuni abans d’iniciar la part pràctica, que s’allargarà tot el dia, fins que ens abandoni la llum. Les primeres imatges les farem tots junts connectant una pantalla portàtil a una càmera. Així podrem veure perfectament tot el procés de composició i ajust de paràmetres, en una pantalla més gran i per tant resultarà més entenedor per a tots.

Papilio macaon (foto: Àlex Alonso)Al bosc cercarem plantes, bolets, insectes, petits amfibis que ens puguin resultar atractius. L’Àlex ens donarà les claus per crear fotografies expressives, emocionants i personals, guiant-nos i aconsellant-nos sempre de manera personalitzada i directa.

L’Àlex ens mostrarà com fer servir a llum natural, controlant-la i donant-li forma amb petits elements a l’abast de tothom: trossos de cartolina negra, de paper d’alumini, mirallets, algun reflector. Explotarem també recursos com els desenfocaments, el control de la profunditat de camp, el bokeh… Al llarg del dia farem fotografies i a mitja tarda seleccionarem les millors de cadascú i les comentarem i analitzarem guiats per l’Àlex.

Recordeu que heu de portar alguna cosa per menjar i beure, doncs dinarem al mig del bosc. Després de dinar, re-emprendrem el taller, possiblement a una altra localització.

Ophrys scolopax (foto: Àlex Alonso)No és del tot imprescindible, però estaria bé que us procureu els següents elementsreflector plegablebean bag, trípode, una xapa d’alumini o similar (que ha de servir com a petit reflector), objectiu macro si en teniu (tubs d’extensió o lents d’aproximació també us poden servir), un plàstic gran per estirar-vos al terra…

Com que anem a muntanya cal equipar-se convenientment: roba còmoda i resistent, calçat adequat i alguna mena d’impermeable, anorac o capelina, per si ens sorprengués la pluja. També és convenient portar un plàstic o quelcom similar per estirar-nos a terra, cosa que farem sovint per fotografiar els bolets, per tal d’evitar mullar-nos o tacar-nos excessivament

En acabar la jornada, ens desplaçarem a un restaurant de Sant Celoni on farem la cerveseta de rigor i un berenar-sopar, però abans podrem fer la descàrrega d’imatges  que comentarem i analitzarem en una sala habilitada per a nosaltres. Aquesta activitat és un bon moment per compartir experiències, fer contactes i amistat, a més de veure el resultat de les fotografies que hem fet durant la jornada. El sopar no està contemplat en el preu del taller.

El preu d’aquest taller del dissabte 26 d’octubre és de 30€. La inscripció al taller és formalitza fent l’ingrés al compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell. És imprescindible que indiqueu el nom, telèfon i e-mail de contacte al concepte de l’ingrés.

Ens podeu fer consultes sobre el taller o contactar amb nosaltres per e-mail a tallers.ef@gmail.com, espaifotografic@gmail.com o través de la nostra pàgina de Facebook.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Taller de Fotografia Macro de Natura a la tardor, amb Àlex Alonso”