avatar

DES DE L’INTERIOR, Taller amb Faustí Llucià

Tornem a engegar temporada de tallers, al darrer que hem fet, de l’Alex Alonso, va funcionar molt be. Els actes presencials son els que realment donen vida aquest espai i volem continuar fent-los. Com que també organitzem el festival Revela-T, volem anar combinant i fer-ne uns de més generals i uns altres dedicats mes a la fotografia convencional.

En aquest cas, el taller que plantegem es molt genèric i de ben segur que agradarà a tothom, es la base de tota la fotografia, aquí no hi han distincions, us servirà per entendre la vostra càmera i molts altres conceptes que potser sempre us han semblat estranys.

Per això l’hem anomenat:

La càmera fotogràfica, des de l’interior d’una habitació.

L’objectiu d’aquest taller és entendre com es forma la imatge i com podem controlar i aplicar els conceptes de perspectiva, els formats fotogràfics, lents, distància focal, correccions i distorsions de la imatge, pla focal, profunditat de camp…

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Per facilitar la comprensió treballarem dins d’una habitació convertida en càmera fosca, controlant la projecció de la imatge i establint la relació entre exterior i interior en la formació de la imatge. Continuant amb el procés fotogràfic, realitzarem la captura de la imatge dins de la mateixa habitació i farem el procés de revelat de la imatge.

D’aquesta manera, passarem de l’experiència de veure a la de memoritzar a través de la fotografia. La idea del taller és que l’alumne, d’una forma totalment visual i vivencial, comprengui el funcionament de la càmera i el seu procés partint del funcionament de l’ull i de la mirada.

Metodologia

Des de l'Interior, amb Faustí LluciàCal dir que no és necessari tenir cap coneixement de fotografia. És un taller que té una gran part de màgia i que permet adequar les explicacions al nivell dels assistents. Per fer-lo més atractiu és important la bona tria de l’espai i de les vistes que en el seu interior es puguin projectar.

Es partirà de la construcció de la càmera, aïllant l’habitació de l’exterior i deixant una petita obertura per on entri la llum, establint la relació exterior/interior gràcies a la projecció de la imatge. Aquest procés va acompanyat per les explicacions referents a com la imatge apareix invertida i com es modifica en funció de la obertura per on entra la llum. Així, els assistents descobriran el paper de la llum en les nostres vides.

A continuació, modificarem la projecció de la imatge i la seva lluminositat gràcies a la utilització de lents de enfoc, apareixen també el desenfoc, la profunditat de camp, amb les explicacions relacionades a com treballen els objectius i les focals. Aprofitant que estarem amb una situació més il·luminada, gràcies a les lents, també podrem veure i explicar les nocions de perspectiva, distorsió, paral·lelisme de línies i tots els fenòmens propis de la projecció.

Per completar el procés, utilitzarem paper fotogràfic per realitzar una imatge, un negatiu, i processar-la i que els assistents puguin veure com és el paper que la memoritza. El pas següent serà el de copiar aquest negatiu perquè esdevingui el positiu de la imatge.

Des de l'Interior, amb Faustí LluciàEn aquest punt, també podríem agafar un llapis per memoritzar-la, retrocedint uns quants segles en la historia.Per últim, una possibilitat molt atractiva però que aniria en funció de les possibilitats del espai seria que la fotografia presa fos el retrat dels assistents, quedant així com a record del taller.

En la segona part del taller, procedirem a treballar amb càmera de gran format per aprofundir els conceptes que em vist anteriorment i utilitzar los dins del camp del retrat amb tal d’aplicar els conceptes apresos.

Es tracta de tindre els recursos tan tècnics com expressius que ens permetin aconseguir les fotografies en consonància amb la nostra visió personal.

El preu del taller és de 50€. Si us voleu quedar a dinar haureu d’afegir-hi 20€. Anirem a un restaurant proper que ens faran un menú per nosaltres. Us aconsellem que vingueu al dinar (si podeu) doncs es un moment en el que es comparteixen experiències, es resolen dubtes i es fan molts contactes i vincles.

La inscripció al taller és formalitza en fer el corresponent pagament. El podeu fer immediatament mitjançant PayPal (pagament segur) que també us permet pagar amb targeta de crèdit encara que no en sigueu usuaris.

Si ho preferiu, també podeu fer un ingrés en el compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell. És imprescindible que indiqueu el vostre nom i telèfon o email de contacte en el concepte de l’ingrés.

Taller DES DE L’INTERIOR La càmera fotogràfica, des de l’interior d’una habitació. Impartit per Faustí Llucià

  • Data: dissabte 30 de novembre de 2013
  • Horari: de 10h a 14h i de 16h a 20h aprox.
  • Lloc: Museu Arxiu de Vilassar de Dalt
    (Masia Can Banús, C/Marqués de Barberà 9, Vilassar de Dalt, veure Google Maps)
  • Preu: 50€

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Faustí Llucià

www.faustillucia.es

Faustí Llucià va néixer a Barcelona el 1952. De formació essencialment autodidacta ha desenvolupat la seva tasca en gairebé tots els àmbits fotogràfics: documentació, publicitat, docència i artístic.

En els seus projectes personals dóna prioritat al concepte i al contingut supeditant a aquest la seva resolució formal i tècnica. Aquesta prioritat l’ha portat a desenvolupar alguns projectes més propers a l’escultura, càmeres com contenidors d’imatges, o recórrer en algun cas a la pintura.

Nota: l’organització es reserva el dret d’anul·lar o modificar el taller per manca de participants.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “DES DE L’INTERIOR, Taller amb Faustí Llucià”