avatar

Taller de Col·lodió humit, amb Joan Porredon. 14-12-13

Per tal de seguir fent activitats presencials, que son les que realment donen sentit a aquest espai, organitzarem al llarg de l’any un seguit de tallers que defugen de la gran oferta que hi ha avui en dia.

Paisatge al col·lodió humit, per Joan PorredonHa arribat l’hora d’anunciar el taller del desembre, però no us oblideu que en encara en tenim un per fer, Des de l’Interior amb Faustí Llucià, al que encara teniu temps d’apuntar-vos i cal que hi feu una ullada, serà el proper 30 de novembre.

Per aquest proper desembre us proposem un taller de Col·lodió humit, una tècnica del segle XIX inventada gairebé simultàniament al voltant de 1850 per Frederick Scott Archer i Gustave Le Gray i que avui en día gaudeix d’un notable ressorgiment degut a les seves particularitats.

El col·lodió, una substància que s’adhereix al vidre i que serveix de base per a sensibilitzar-lo. Aquesta sensibilitat resultant es molt baixa i limitada a la llum ultra-violada. Tot el procés s’ha de fer en humit i en pocs minuts, abans de que el col·lodió s’assequi, doncs l’emulsió deixaria de ser sensible.

Totes aquestes dificultats no representen cap handicap si coneixem la tècnica i el procés a seguir, però la seva naturalesa tècnica impedeix que aquest sigui un procediment fotogràfic de mases. Per altre banda, és una tècnica molt creativa, ideal per a qui vol provar nous camins fora del digital i amb la que ens podem sentir molt còmodes elaborant el nostre propi llenguatge fotogràfic personal.

Aquest cop contarem amb en Joan Porredon, un especialista en aquesta tècnica, que ens guiarà en tot el procés; aprendrem la part teòrica de preparació, manipulació i seguretat del químics que utilitzarem; farem retrats; els revelarem i podrem emportar-nos a casa una d’aquestes peces úniques, en vidre o alumini negre. També lliurarem un dossier amb l’explicació detallada de tot el procés.

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Durant molts anys, el col·lodió ha estat una tècnica pràcticament abandonada. Tot i que sempre hi ha hagut algú que la utilitzés, només era a l’abast d’una minoria degut al preu dels productes químics i de les càmeres que s’han de fer servir.

Retrat al col·lodió humit, per Joan PorredonAquest és un taller que s’encareix degut al cost dels materials que s’han d’emprar. Com que per sobre de tot a espaifotografic ens interessa la divulgació de tot tipus de tècniques fotogràfiques —en especial les que sovint anomenem antigues, clàssiques o alternatives— hem ajustat al màxim els costos per poder oferir-lo al millor preu possible i ens hem esforçat molt perquè sigui el taller d’aquestes característiques més econòmic que podeu trobar. Teníem moltes ganes de fer-lo i no volíem que el preu fos un impediment per als interessats.

Si volem entrar amb bon peu al món del col·lodió humit, aquesta és una molt bona ocasió per fer-ho. Tindreu l’oportunitat de conèixer de prop tots els secrets d’una tècnica que actualment ha tingut una revifalla considerable degut tant a les seves possibilitats creatives i artístiques com a la qualitat que es pot arribar a obtenir.

Estem buscant el local que sigui més adient però es farà a Vilassar de Dalt, a 30 minuts del centre de Barcelona amb el bus C3. La jornada tindrà lloc de 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 20:00h, amb un petit descans a la primera part.

Si esteu interessats en assistir a aquest taller, no badeu gaire! Encara queden dies, però més val preveure i les places seran molt limitades. El preu del taller és de 100€, 20€ més si voleu venir a menjar amb nosaltres al restaurant El Teler. Us ho recomanem, doncs és un bon moment per a conèixer gent amb els mateixos interessos, aclarir dubtes, intercanviar experiències, etc.

Podeu fer el pagament mitjançant ingrés al compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc Sabadell Atlántico (Molt Important: indiqueu el nom i telèfon i e-mail de contacte i Taller Col·lodió). També podeu pagar mitjançant PayPal (pagament segur) que també us permet pagar amb targeta de crèdit encara que no en sigueu usuaris.

Agraïm als qui heu fet la reserva per tal d’assegurar la plaça, que ens han fet saber l’interès que ha despertat aquest taller tot i abans d’anunciar-lo degudament. Les places son molt limitades i com diem ja n’hi ha algunes de reservades, per tant us preguem que formalitzeu el més aviat possible la vostra inscripció.

Si voleu indagar més en aquesta tècnica, podeu començar per alguns dels referents a nivell mundial: el matrimoni OstermanQuinn Jacobson, Sally Mann o Roman Kravchenko

Ens veiem el 14 de desembre. Només falta un mes!

  • Data: dissabte 14 de desembre de 2013
  • Horari: de 10h a 14h i de 16h a 20h aprox.
  • Lloc: Vilassar de Dalt
  • Preu: 100€

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.