avatar

Esquema d’il·luminació – vidre amb fons negre

Figura A

Aquest article defugirà la teoria per només descriure una simple però eficaç “recepta”, o esquema d’il·luminació bàsic, per il·luminar objectes de vidre davant d’un fons negre. El resultat que ens permet aconseguir és com el de l’exemple de la Figura A.

Només necessitem, a part de l’objecte en si i la càmera, una finestra per on no hi entri la llum del sol directa sinó només llum difosa, i cartolina o paper de color negre. I la disposició és just la que mostra la Figura B. En aquest cas hem utilitzat un parell de cartrons pluma DIN A3 de color negre, un col·locat sobre la taula i l’altre contra el vidre de la finestra. També hauríem pogut posar una sola cartolina doblada per cobrir el terra i el fons.

Figura B

I ja està, així de fàcil! I per demostrar que la força de tot, com sempre, és la llum, mireu el mateix resultat (Figura C) aconseguit fotografiant la mateixa escena amb un mòbil simplement aplicant-hi un filtre de blanc i negre contrastat.

 Figura C

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.