avatar

Pentax registra una patent per una càmera mixta digital-analògica

Pentax Spotmatic, una càmera històrica

A pocs se’ls escapa que hi ha una certa tirada i ganes de recupera una manera de fer fotografia que molts consideren perduda amb el domini absolut de la tecnologia digital. El retorn a formes de fotografia pre-digitals; exercici de nostàlgia per uns, exploració de possibilitats creatives úniques per altres, es fa evident a diversos nivells: des del més superficial, que vesteix les modernes càmeres digitals amb l’estètica i aparença dels aparells de rodet; al més profund, que porta a un nombre important d’aficionats a aventurar-se en la pràctica de tècniques del s. XX i XIX.

Els fabricants. com és lògic, presten atenció a aquestes tendències del mercat que, si bé poden ser modes passatgeres, sempre ofereixen noves possibilitats d’obrir mercat i obtenir beneficis, que a la fi és del que es tracta, per ells. Com dèiem just abans, només cal veure com Fuji, Olympus i darrerament Nikon alimenten el mercat amb nous models de càmeres amb estètica inconfusiblement “retro”.

En aquest sentit, es veu que Pentax planeja pujar també al carro de les càmeres “retro” però fent un moviment encara més agosarat i valent. A través del web hotpixelfreaks.com ens em assabentat que acaben de registrar una patent de disseny per una càmera veritablement “mixta”. Això vol dir que es tractaria d’un aparell que podria treballar indistintament amb dos suports:  sensor digital o pel·lícula. Per fer-ho possible, el disseny preveu que el respatller de la càmera sigui intercanviable, de manera que es pugin tenir les dues possibilitats: un respatller amb un sensor digital, pantalla, botons i tota l’electrònica necessària i un altre que només tindria la típica placa de pressió per aplanar la pel·lícula.

De moment, sent només el registre d’una patent, no es possible saber si hi ha intenció ferma de materialitzar el concepte; com ja sabeu, sovint es registren senzillament per tal que un altre fabricant no ho pugui fer. Però si la tendència actual es mantingués, si continués escampant-se el interès per recuperar uns, descobrir altres, la fotografia pre-digital, no ens sobtaria gens veure una càmera així als aparadors. Qui sap, potser pel proper Nadal el Tió ens caga una!

Trobareu més informació al web allpixelfreaks.com.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Pentax registra una patent per una càmera mixta digital-analògica”

  1. Ja se’n ha iniciat la fabricació, a can Casanova tenen un dels prototipus i han obert una llista d’espera, m’han dit que ja hi ha una dotzena d’inscrits, nomès cal deixar 100€ de paga i senyal.
    Els primers exemplars els hi arribaran abans de Setmana santa.

  2. Vist l’èxit del sorteig de la leica no estaria malament que l’any vinent es sortegi una Pentax com aquesta. Quina bona ideia!