avatar

Taller “La Màgia de la Càmera Fosca” amb Ilan Wolff

Taller amb Ilan WolfEls fotògrafs que considereu la fotografia com un art, com una forma de vida, com una eina per expressar i no com un hobby per col·leccionar aparells electrònics i preferiu gaudir de la fotografia d’una forma gairebé autosuficient… esteu de sort.

Podeu fer un taller que us canviarà la manera de veure i de viure la fotografia, canviarà la vostra relació amb aquesta i tot el que feu a partir d’aquest taller.

Tindrem a una de les figures mundials en l’art de la fotografia estenopeica, l’israelià Ilan Wolf.  Enguany aprofitem un dels seus viatges entre Alemanya i Almeria i el tindrem uns dies entre nosaltres.

Primer de tot farà uns tallers per als nens de les escoles de Vilassar de Dalt, i el dissabte 12 d’abril aprofitarem aquesta estada per fer un taller amb nosaltres.

Aquest és un taller dels que considerem absolutament recomanable per a tothom, tant si feu fotografia analògica com si no. Gaudireu amb la màgia que ens ofereix aquest tipus de fotografia i viureu de prop l’experiència vital d’aquest autèntic mag de la fotografia.

Teniu descompte de pagament anticipat fins el 1 d’abril. Aprofiteu-ho.

En aquest vídeo podeu veure el que varem fer amb ell, dins de la programació del Revela-T.

Si us apunteu no us caldrà res, ni tan sols càmera, deixeu-vos portar i entrareu de ple en el món de la fotografia i de la màgia i de la mà d’un dels més grans.

Aquest taller tracta sobre les diferents possibilitats que hi ha en fotografia, però que els fotògrafs mai o rarament utilitzen avui en dia. Es tracta de la creació d’una imatge amb molt de treball manual i unint la fantasia i la creativitat humanes, una mica d’energia i només alguns materials bàsics (caixes, llaunes, químics i paper fotogràfic). Les imatges es realitzaran sense cap aparell òptic implicat en cap tipus de procés.

Aquest taller es basa en dues antigues tècniques fotogràfiques: la fotografia estenopeica (cambra fosca) i el fotograma. A més d’aquestes dues tècniques primàries si tenim temps experimentarem utilitzant altres tècniques amb diferents objectes, foto-reveladors, i noves possibilitats de crear imatges fotogràfiques utilitzant la imaginació humana i el treball manual.

  • Durant el taller els estudiants experimentaran amb la tècnica “Estenograma” – una combinació de pinhole (cambra fosca) i fotograma – Usant aquest mètode podem crear una nova realitat que realment no existeix!
  • Després de revelar els negatius, els estudiants també experimentaran amb la tècnica “naturograma” – una nova forma de revelar els positius – revelánt-los a mà utilitzant diferents objectes (esponges, brotxes, etc … i reveladors amb diferents concentracions). D’aquesta manera creem noves imatges plenes d’estructures, textures, línies i moviments que no existien en realitat.
  • Al final del taller els estudiants poden utilitzar to “sípia” i ecoline per acolorir seus positius.

Detalls

El pagament es pot fer des del web de Revela-T a través de Codetickets, molt fàcil i ràpid.

 

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.