avatar

Vilassar de Dalt surt a la Razón

Ajuntament de Vilassar de DaltSi si, algun dia havia de ser, amb la fixació que tenen per Catalunya, algun dia havia de sortir Vilassar de Dalt.

La noticia en si no pertany a l’àmbit fotogràfic, doncs ha sortit pel tema de la bandera, però ens podem fixar en un petit detallet a la façana que si que te a veure amb la fotografia.

El detall curiós, encara que ningú se’n pot adonar si no ho sap, és el que es veu al cercle vermell ( millor si amplieu la imatge). És una càmera de solarigrafia; o sigui una llauna de refresc convertida en una càmera estenopeica que estarà penjada allà dalt de solstici a solstici, uns 6 mesos.

Pels que vulguin aprofundir en el tema, que llegeixin això, però a grans trets es tracta de deixar-la tant de temps per captar el recorregut del sol en tota la seva amplitud.

No hi ha només aquesta sola, a la façana de l’ajuntament n’hi ha 2 més i varies més als fanals de la mateixa plaça i a l’església i unes 20 més repartides per diferents indrets del municipi. Les llaunes les ha col·locat en Jesús Joglar i son per un projecte que desenvolupa en principi per a poder fer una exposició d’aquesta interessant tècnica al proper festival Revela-T.

Ara que hem desvetllat el secret, esperem que ningú cridi als Tedax com els va passar a aquest aficionat a la solarigrafia d’EEUU, per riure.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.